KLAAS & EBERHARD (filmpje!)

FAMILIE KNOR op stap: KLAAS & EBERHARD voorop

Gisteravond liep ik nog even bij de roze lummels van Betsy langs. Ze lagen alle 7 te slapen. Er ging zo’n rust van uit. Joke deed één oogje open en keek me recht aan. Zou ze haar grote broer Klaas missen? Zou ze nog weten wat er gebeurd is?

Klaas & Eberhard.

De broers die het meest in het oog springen, sprongen, moet ik nu zeggen. Allebei de oren van Betsy, Klaas helemaal, Eberhard bijna, en allebei staken ze met kop en schouders boven de rest uit.

Dat is te verklaren.

Klaas en Eberhard, bij hun geboorte de nummers 2 en 1, konden meteen Betsy’s beste spenen bemachtigen. Een voorspong waar ze de rest van hun leven profijt van zouden hebben. Joke, een van de laatst geborenen, moest het doen met de speen die overbleef en waar de minste melk uit kwam. Joke is dan ook de kleinste van het stel.

In dit filmpje, nou ja je kunt er 22 minuten lang naar kijken als je er niet genoeg van krijgt, is het hele stel nog samen. Ik maakte het op zaterdag 3 augustus. Leuk om te zien hoe ze rondlummelen, individueel maar steeds met elkaar verbonden. De hele Familie Knor op stap met onderbrekingen. Gaat de een liggen, wil de ander dat ook. Liggen ze samen, gaat de een weer een stukje verderop want wroeten is ook leuk. Goed idee, denkt de ander. En zo gaat het door.

Klaas loopt op 55 seconden gelijk op met Eberhard. Klaas is de voorste. Wat een geluk dat dit filmpje er is.
Wordt Vervolgd.

FILMPJE: https://video.bfknt.nl/20190803-Bofkont-TV-Betsy-s-roze-lummels-Klaas-en-Co.mov

Fijne woensdag allemaal!