De Dag van de Vegetarische Slagerszoon

de Vegetarische Slagerszoon

De zwaluws zijn er weer! Ik zag ze in de koeienstal om het thuishonk weer aan te tikken en het oude nestje van verleden jaar op te knappen. Ieder voorjaar ben ik blij als ze weer terug zijn om hier hun eitjes te komen leggen. Zijn ze toch helemaal op en neer naar Zuid Afrika geweest… Vanmiddag weer workshop Communicatie met het Varken. Negentien mensen. Uit alle hoeken van het land, ze kennen elkaar niet, maar delen hun fascinatie voor dieren. Miss Universe was berig en had veel favoriete benen waar ze aan ging hangen.

In het gezelschap een vegetarische slagerszoon met zijn vrouw. Bijzonder. Zijn hele familie zat in het slagersvak, de slachterij vroeger achter zijn ouderlijk huis. Hij hoort nog steeds het gillen van de varkens als ze aan hun staarten naar binnen werden gesleurd. Was voorbestemd om ook het vak in te gaan maar werd uit protest vegetariƫr. Zijn vrouw doet aan reiki en daar heeft Aagje zich tegoed aan gedaan. Als dank liet ze verschrikkelijke scheten.

Verder was de winnaar van de Yorin FM Knorwedstrijd er ook met een vriend (ik was onlangs ontbijtgast bij Yorin). En een paar meisjes die ook meeliepen met de Stille Tocht voor de MKZ-Dieren (25 maart 2001).

Brutale Griet & Rosamunde waren weer in de wolken, zoveel aandacht, zoveel aaiende handen op hun vacht. Lady Lolita genoot van de meegebrachte appeltjes. Ze wordt zo oud en is al bijna helemaal grijs. Superconcentratie bij het masseren, het was weer een middag uit duizenden! En voor het project Varkensgeluk ging de hele club weer op de groepsfoto.

Groepsfoto project Varkensgeluk 18 april 2004