VAN HET MUISJE EN DE KOE

x

Het muisje in de schoen. De koe die wegdreef en 100 km (!) verderop aan land werd gehesen. Dieren die de waterramp in Limburg moeten zien te overleven.

Ik hoop zo dat het muisje rustig is blijven zitten tot zijn reddingsbootje ergens zou aanspoelen.

Over de koe (natuurkoe/vleesstiertje?) maak ik me zorgen.

Een koe die te water raakt, we hebben het hier ook meegemaakt op het achterland. In een ondiepe sloot zelfs, niet vergelijkbaar met wat de Limburgse koe heeft moeten doorstaan. De boer was er snel bij. Maar – hoewel het er eerst nog hoopvol uitzag – ze had toch water in de longen gekregen. Helaas…

En Zeus.

Ook in de sloot. Jaaaren terug. Hij was nog een opgroeiende nozem. Meteen Buurboer gebeld. Die liet alles uit zijn handen vallen en was er als de kippen bij met z’n trekker. Toen wist ik het nog niet: koe in het water – diep of niet – is linke soep. Levensbedreigend.

ZEUS IN DE SLOOT
Kijk hier naar de uitgebreide foto-reportage:
https://familiebofkont.nl/2010/05/zeus-in-de-sloot/

LIMBURGSE KOE
Ik hoop dat de Limburgse koe net zo’n bezorgde veearts heeft als Zeus destijds. “Onmiddellijk aan de antibiotica en drie dagen binnen!”

We deden alles wat hij zei.

Zeus is er nog steeds. Ik hoop de Limburgse koe (natuurkoe/vleesstiertje?) ook.

Fijne zondag allemaal!

PS
UPDATE 18.30 uur:
https://nos.nl/artikel/2389853-koe-die-door-de-maas-werd-meegesleurd-weer-thuis-ze-wordt-nooit-geslacht?fbclid=IwAR1PfhBwj-Am5-XjUap-szwc1RWOBIVf_pvPpGxxAdniFvX9PTb_D4zWy7A

#muisje #watersnoodramp #koe #limburg