BOFKONT TV – BOKITA’S HUISJE

DE MEIDEN & THOR betrekken het huisje van BOKITA

Tenzij je een hectare per varken hebt. Let wel: 10.000 vierkante meter pér varken! Dan hou je de boel wel droog in de winter. Enigszins. Anders niet. Ook niet op Het Beloofde Varkensland.

Iedere winter sta ik weer te gruwen van die koude blubbertroep. Ik kan het niet aanzien: varkens die door die natte zooi moeten tijgeren.

Er zitten maar twee dingen op.

1. Je kijkt de andere kant op als Grote Meid met de grootste moeite haar huisje probeert te bereiken.
2. Je doet er wat aan.

En hoe beroerd de omstandigheden ook zijn (ik denk aan de Naaldwijkse Wolvarkens!) er kán altijd wat. Verzin iets. Dóe iets.

Graaf greppels voor de afwatering (dank bofkontboer Maarten!), bouw een huisje op een droge plek (dank bofkontboeren Patrick, Wendy, Annet, Annemiek!) maak een houten terras voor droge hoefjes (dank bofkontboerinnen Saskia, Ingeborg!), of een ‘snelweg’ van hout (dank bofkontboeren Hanny, Emile, Dennis, Arthur, David!)

Maar dan komt ‘t: al dat geploeter en die dagenlange inspanningen van zoveel mensen zijn hooguit 1 jaar geldig. De winter erop is alles weer vernield en verwoest door die bloedjes van varkens.

Moraal van dit verhaal: varkens houden je van de straat.

Je bent nooit klaar. Iedere winter sta je weer voor hetzelfde, maar iedere winter vraagt om een andere oplossing. Er zit niks anders op dan meebewegen met die hooligans. Hoe gaan we het dit jaar weer oplossen.

Leuk voor Grote & Kleine Meid die chique opgang naar hun varkensvilla. Een oprijlaan van meer dan 150 meter! Welk varken wil dat nu niet? Welk mens trouwens ook niet?

Maar niet in de winter. Zelfs de watervlugge Thor begon te piepen van dat moeizame gebanjer door die rotmodder. Brrrr.

We hebben het opgelost. Bokita’s huisje stond leeg.

De nodige aanpassingen gemaakt. Niet alleen fijn voor de Meiden & Thor, ook voor de varkenshoeder van dienst. Roomservice is nu een makkie.

Over een paar maanden wordt de grond weer hard en zullen de Meiden & Thor weer opgewekt naar hun ‘zomerhuisje’ stiefelen. Maar voorlopig zijn ze dolblij met de nalatenschap van Bokita.

Hè hè, weer een pak van het hart.

Fijne zaterdag allemaal!

https://vimeo.com/familiebofkont/20210107-dolblij-met-bokita-s-huisje
óf https://bofkont.tv/20210107-dolblij-met-bokita-s-huisje.mov

PS
Uit het boek
FAMILIE BOFKONT
van pechvogel naar bofkont

DE SLAGERSMEIDEN – vriendje voor Brody
Bladzijde 197
https://familiebofkont.nl/boek/de-slagersmeiden

THOR – Gyda R.I.P.
Bladzijde 207
https://familiebofkont.nl/boek/thor

#varkens #winter #wroeten #modder

_____
Facebook + reacties    https://www.facebook.com/FamilieBofkont/posts/3670210003097653/