UIT HET DAGBOEK VAN MISS PIGGY (102)
De Dag van De Gevangenis


MISS PIGGY (rechts): 'Iedere keer als ik om het hoekje keek, stoof ze op me af.'

Maandag 29 november 2004
De Dag van De Gevangenis

Wat een rotdag! De hele dag in de gevangenis zitten en ik had niks gedaan! Vanochtend gooide de Vrouw een heel blik lekkere brokjes bij Aagje naar binnen. De deur stond open. Ik floepte zo naar binnen. Heerlijk! Maar toen het op was, merkte ik dat ik niet meer naar buiten kon…

Wat een rotstreek. Ik heb de hele dag heen en weer lopen tijgeren voor het hek. Probeerde mijn kop door de spijlen te krijgen om me zo naar buiten te wurmen. Dat lukte niet. Mijn hoofd was te groot. De Vrouw kwam een uurtje langs. Toen vond ik er nog steeds niks aan. Ze heeft alle spinnewebben weggehaald en alles schoongeveegd.

Maar wat zo gek was. Waar was Aagje eigenlijk? Op een gegeven moment kwam ze eraan. Maar in haar buurt komen was er niet bij. Iedere keer als ik om het hoekje keek, kwam ze er aan stormen.

Ze heeft wel een groot huis zeg. Eigenlijk heeft ze 2 huizen. Of nee, het zijn er wel 3! Het houten huis, dan onder het afdak nog een slaapplaats en het mooie witte huisje. Ik ben de hele middag maar buiten en in het witte huisje gebleven. Vrouw Vos stond af en toe aan de andere kant van het hek te loeren. Ik vond het maar helemaal niks.

Na het avondeten ben ik snel langs Aagje geslopen. Ze lag te slapen. Ik nam een aanloop en sprong zo over het hek heen. De Vrouw was stomverbaasd dat ze mij op het erf zag lopen. Toen mocht ik weer gewoon vrij. Ze liep wel te mopperen en ze vroeg zich af wat ze nu toch met mij aan moet…
Wordt Vervolgd.

© Dafne Westerhof