De Dag van DE ANALYSE (2)


KOENTJE heeft Betsy veroverd. Toen was HIJ heer & meester. De pionnen verschoven...

DUMPIE
Dumpie is bijna 4 jaar lang heer & meester geweest. Met hem in de buurt bonden alle roze lummels in. Zelfs Betsy. En dus had Dumpie altijd de beste slaapplaats. Hij plofte zomaar neer tussen die 11 warme roze lijven en deinde op het ritme van hun ademhaling de nacht in.

Voor mensen bleef hij schuw.

Bang voor bruuske bewegingen. Bang voor onverwachte geluiden. Het lot van gedumpte hangbuikzwijnjes. Ze krijgen er een opdonder van die ze nauwelijks of nooit meer te boven komen. Maar Dumpie had macht. Bij Familie Bofkont kon hij gaan en staan waar hij wou. Het leven was zo slecht nog niet.

KOENTJE
Eind december 2018 maakt Koentje zich defintief los van Brody en Grote Broer. Hij trok bij Betsy in. Nog zo’n klein opdondertje dat de lakens kwam uitdelen. Betsy was berig. Koentje werd met open armen ontvangen. Maar haar roze lummels vonden het maar niks en Dumpie ook niet.

Dumpie deed of hij het wijze besluit nam om zijn rivaal met rust te laten. Maar in werkelijkheid was het andersom.

BETSY
Dumpie was klein bier voor Koentje. Bovendien had hij het veel te druk met Betsy. Hij maakte haar het hof dat het een aard had. En Betsy had de tijd van haar leven.
Wordt Vervolgd.

Fijne donderdag allemaal!