De Dag van DE ANALYSE


KOENTJE, voor hij het alfamannetje van Familie Bofkont werd...

Op zondag ben ik Juf Ank (Halló allemaal!), door de week Pleegzuster Bloedwijn (zou Sneeuwwitje een lintworm hebben?) en bij calamiteiten, zoals nu met Dumpie, zet ik de bril van Freud op. Seks. Als ik met die ogen naar het probleem Dumpie en de Roze Lummels kijk, kom ik een heel eind.

DUMPIE
De aanwezigheid van Dumpie sloeg in als een bom toen hij gedumpt werd in het Bofkontbos (2015). Hij stonk een uur in de wind (ongecastreerd beertje) en zijn lucht bracht Betsy in alle staten van opwinding (op dat moment berig). Haar zonen Eberhard, Klaas, Jan, Frans, Cees en Stompie stonden er bij en keken er naar. Zelf waren ze een jaar daarvoor ontmand om incestueuze schandalen te voorkomen.

Maar door Dumpie’s komst stonden ze meteen op tilt. De knapen hoorden de klok luiden maar wisten niet waar de klepel hing. Dumpie, amper 3 turven hoog, maakte diepe indruk.

Betsy lag uitgestrekt tegen het gaas te sjansen, geflankeerd door haar lummels, blaffend met hun neuzen door het gaas, en Dumpie lachte ze allemaal uit. Met zijn strakke zwarte lijfje paradeerde hij heen en weer als een Spaanse toreodor in de arena. Een en al uitdaging. Een en al seks. Een en al macht.

KOENTJE
Vier jaar later op Het Beloofde Varkensland. Brody, het balkonstumpertje, heeft een eigen vriendje nodig. Koentje wordt ingevlogen.

Als binnenbeertje (met één achtergebleven balletje in zijn buik), kreeg Koentje groot aanzien bij alle varkens van Familie Bofkont. Wéér die alles bedwelmende lucht. Met de seksuele oerdriften van beesten valt niet te spotten. Seks is voortplanting. En wie zich kan voortplanten heeft de macht in pacht.

Door zijn berengeur stond Koentje onder en boven de varkenswet. Hondsbrutaal. Hij brak in bij berige Betsy. Amper 10 kilo. Eberhard minstens 350, maar voor de intacte Koentje ging hij een straatje om. Alle roze lummels waren als de dood voor Koentje. Behalve Dumpie.

Dumpie was allang ontmand maar hij teerde nog steeds op zijn oude roem.

Toen kwam het gelazer met Mozzarello en Zeus. Noodgedwongen werd Mozzarello de buurman van Betsy & Co. Zoals elke waterbuffel is Mozzarello een grote sloperd. Keer op keer vernielde hij de afrastering.

Juffrouw Loes, Keiler en Wildeman zagen hun kans schoon. Regelmatig gingen ze via het territorium van Mozzarello ongenood bij Betsy & Co buurten. Grote onrust in de tent. Niet dat de everzwijnen écht lelijk tegen ze deden, maar de hele familie was bang voor hun ‘wilde’ collega’s. Ook Dumpie.

DAT WAS DE EERSTE KEER DAT DUMPIE BANG WAS.

Koentje liep daar uiteraard ook nog steeds tussendoor te struinen. Het was niet leuk meer. Op een dag hebben we iedereen er uitgebonjourd en de rust keerde terug. Gelukkig.

Maar een paar dagen voor Betsy stierf gebeurde er iets opmerkelijks.

Wordt Vervolgd.

Fijne woensdag allemaal!