VARKENSCOLLEGE

x

Negen jaar geleden. 13 september 2011. Het eerste Varkenscollege op de Universiteit voor Dierenliefde.

Waar die Universiteit voor Dierenliefde stond? Midden op de Zuidas, het zakendistrict van Amsterdam. De Zuidas wordt door de Buitenvelderste baan verdeeld in twee helften. Links het grote geld: de banken en de advocaten. Rechts het kenniskwartier, vertegenwoordigd door de Vrije Universiteit van Amsterdam.

En in dat kenniskwartier, pal tegenover de VU, stonden wij met de Universiteit voor Dierenliefde.

Een mooiere plek was niet denkbaar. Het Varkenscollege ging over de intelligentie van varkens. E = MC kwadraat. Zeeman was de hoogleraar van dienst. Hij bewees meteen hoe slim varkens zijn. Terwijl hij lekker buiten liep te scharrelen in het Bofkontbos, liet hij mij al het werk doen :-).

En dat was voor mij hard aanpoten.

Ons ‘universiteitsgebouw’ was de Pipowagen, ‘mijn studenten’ zaten verbijsterd op collegebanken van stro en staarden beurtelings naar mij en Zeeman. Deze 6 managers van een van omliggende bedrijven van de Zuidas dachten: Dit kan niet waar zijn, dit is een grap, deze vrouw is gek en neemt ons in de maling.

Bestond Toren C toen al?

De spanning was om te snijden, op het vijandige af. Ik zag ze denken: zijn we er ingeluisd? Worden we opgenomen? Waar staat die geheime camera?

Toch waren ze gekomen.

Tijdens een lunchwandelingetje hadden ze de aankondiging op de Pipowagen zien staan en elkaar slap van het lachen op de schouders geslagen: Jongens, dát gaan we doen! Wij Gaan Naar Dat Varkenscollege! Hahahahahahaha!

En ze waren gekomen. Maar toen bleek dat het ernst was.

Enfin.

Lang verhaal kort. De middag eindigde met de heren in het stro naast Zeeman. Varkensmassage! Wildenthousiast gingen ze weer terug naar kantoor.

Voor het tweede Varkenscollege stonden hun collega’s in de rij. Ze moesten en zouden hetzelfde meemaken :-).
Wordt Vervolgd

Fijne zondag allemaal!

_____
Facebook versie + reacties    https://facebook.com/FamilieBofkont/posts/3346203388831651/