De Dag van DAPPERE BRODY


BRODY met zijn eigen pleegzuster KIPPIE

Ver heen door de gasnarcose konden we Brody’s scheve snoetje nu ook eens aan de binnenkant bekijken. Zijn kaak is halverwege naar links gegroeid. Hoe meer ik te weten kom, hoe groter het wonder dat dit varkentje de aanvallen van de pitbulls heeft overleefd.

En nu zit hij met 23 hechtingen rond zijn lieve linkeroogje. Hij slaat zich er goed doorheen. Zodra hij bij was begon hij overal tegenaan te schuren met dat oogje. Snel alle strobalen weggehaald en een gladde houten bak voor hem gemaakt van 2,5 bij 2,5 meter. Nu valt er nergens meer tegen aan te schuren behalve tegen mij (ik lig bij hem als Pleegzuster Bloedwijn), en dat laat ik maar toe. Het lijkt me verschrikkelijke te willen schuren en het kan niet. Gelukkig ben ik wel wat zachter dan prikstro ;-)

De oogzalf werd het Drama van Boy George. Daar wilde ik nooit meer aan denken. Boy George was als 3-weken oud kittentje uit een auto gegooid op de dijk. Meer dood dan levend. Hij mankeerde van alles o.a. niesziekte. Een paar keer ker dag moest ik zijn oogjes in druppelen. Op Boy George hadden die druppeltjes het effect van zoutzuur. Arm Mannetje. Na een paar dagen belde ik de dierenarts. Bleek hij allergisch voor die oogdruppels te zijn…

Brody reageerde gisteren precies zo :-(

Hij schudde met zijn kopje, sloeg met zijn voorpootje tegen zijn oog, rende heen en weer. Wat er ook gebeurt, hier ga ik niet mee door, riep ik meteen. Nooit meer zo’n zoutzuur marteling. In overleg met Dokter Peter de behandeling aangepast. Hij krijgt van alles. Pijnstillers, koortsremmers, bacteriebestrijders, oraal en per injectie. Hij ondergaat het allemaal als een held.

Voor de rest geef ik hem pure appelsap en lekkere hapjes. Brody is een dankbare patient, hij smakt er op los van genot. Kan ie eindelijk weer naast me slapen, lekker knus samen onder het dekbed, wil hij per se ónder het matje in plaats van erop.

Hij wroet net zolang tot hem dat lukt. Resultaat: ik met beide benen rechtstandig omhoog op een vliegend tapijt, Brody eronder. En snurken. Snúrken. Ik vind alles best. Als hij maar gauw weer de oude is.
Wordt Vervolgd.

Fijne maandag allemaal!