De Dag van ALLES WORDT ANDERS


We gaan álles proberen om MOZZARELLO er weer bovenop te krijgen

Iemand Wil wat, dat gaat Mis en dan gebeurt er wat Anders. De wet van Mizee, speciaal in het leven geroepen voor Familie Bofkont ;-)

Familie Bofkont is in de loop der jaren een mini-maatschappij geworden. Een samenleving van grote inwoners. Varkens en koeien. Op dit moment 80 complexe karakters. Allemaal hun eigen gedoe, wensen en verlangens. En die Wereld van Familie Bofkont moeten we zien te besturen en bestieren. Ga er maar aan staan. Nooit gaat het zoals je dacht.

Zelf nog iets willen? Vergeet het maar. Dienstverlenen, faciliteren, intensive care, daar komt het op neer. En tussendoor voortdurend brandjes blussen. Soepel zijn. Lenig van geest. Iedere dag nieuwe verrassingen en andere prioriteiten. Go with the flow.

Het jaar 2019 zou toch het Jaar van het Varken zijn? Welnu. Het Jaar van het Varken is nog geen 2 weken oud of we worden al gedwongen van koers te veranderen. Hoewel het Jaar van de Os pas in 2021 aan de beurt is, moet ik nu al voorrang geven aan de os. Een buffel-os. Mozzarello.

Het. Gaat. Niet. Goed. Met. Hem.

Zijn nieuwe leven in Casa del Toro past hem niet. Mozzarello is zwaar depressief geworden. Dat breekt niet alleen zijn hart, maar ook het mijne. Na eindeloos tobben, denken, wikken en wegen een knoop doorgehakt.

Het plan is er. Nu de uitvoering nog. Dát wordt de missie van 2019. En laat ik gewoon zeggen wat het is: dit is geen kwestie van een brandje blussen. Het probleem Mozzarello is een veenbrand. Dit wordt een zaak van leven of dood.

We gaan álles proberen om Mozzarello weer happy te krijgen. Goed in zijn vel, trots, eigenwijs, rebels en vooral levenslustig.
Wordt Vervolgd.

Fijne maandag allemaal!