De Dag van KOEIEN COMMOTIE


Toen ie klein was danste HERMAN al de horlepiep bij grote opwinding: sneeuw! Winter 2010.

De commotie toen Prins Harrie met de brancard werd opgehaald!

Bulle stond meteen op de eerste rij. Daar kwam Herman al aan gedanst. Bij reuring lukt het Herman niet meer om normaal te lopen. Hij hiphopte weer alle kanten op van opwinding. Toen Zeus. Mem en Dolle Mina in zijn kielzog.

En toen moesten ziekenbroeders Peter en Dennis de hooikap nog helemaal om…

Ik maakte er een filmpje van. Leuk, dacht ik, voor de Bofkont Berichten. Maar moest ik niet helpen?

Natuurlijk moest ik helpen om dat stelletje ramptoeristen in het gareel te houden. Maar dat leverde nou net zulke leuke beelden op :-)

Ach die aandoenlijke koeien met hun aandoenlijke koeiengedoe.

Gisteren was er brand in een Friese koeienstal. Alle koeien stormden naar buiten. Ze overleefden het, op een koetje na, dat uitgleed en in een ongelukkige spagaat terecht kwam. Euthanasie voor de stakker :-(

Ik keek even naar hún filmpje.

De koeien stonden in groepjes bij elkaar aan de rand van het erf. Overal rook. Een en al onrust in hun grote koeienlijven. En steeds maar weer kijken naar die vlammen. Die ontredderde hoofden. Zo onthutst over wat er gebeurd was.

Op zo’n moment ontkom ik nooit aan de gedachte hoe afhankelijk dieren van mensen zijn. Hoe zorgvuldig we met die verantwoordelijkheid om moeten gaan. Juist omdat ze het van ons mensen moeten hebben.

En ze een verzetje gunnen.

Blij dat ik niet ingegrepen heb bij het avontuur met Prins Harrie. Ik hield het tijdens het filmen scherp in de gaten. De brancard en Prins Harrie bereikten veilig het verwarmde operatiezaaltje.

Zondag het filmpje bij de koffie voor Vrienden van Familie Bofkont.

Fijne vrijdag allemaal!