PODIUM voor (MINI)VARKENS in HP/de TIJD


No-Botox Babe Alexandra Besuijen met BABYBIG - februari 2005

Op de Facebook pagina van HP/de TIJD staat dit:

‘Alexandra Besuijen neemt wekelijks de wereld van mode en trends kritisch onder de loep. Deze week bespreekt ze
Het Beloofde Varkensland, de Bird Box challenge en ochtendurine als drankje.’

Dit is haar tekst over Het Beloofde Varkensland:

‘BIG IS BEAUTIFUL
Schattige roze biggetjes maken meer kapot dan je lief is. Vooral zichzelf. Na de release van de film Babe werd er weliswaar een tijdje minder varkensvlees genuttigd, maar het aantal varkentjes dat werd aangeschaft als huisdier steeg helaas sterk. Tot groot verdriet van de baasjes en uiteraard de biggen zelf. Want knuffelvarkentjes bestaan niet, al zien ze er nog zo ontzettend schattig en aaibaar uit.

Varkens groeien als kool: voor Babe werden maar liefst 48 biggen gebruikt! Dus wat geldbeluste fokkers ook zeggen en hoe klein ze op de foto’s ook lijken, zo blijven ze niet. Ze groeien in no time uit tot roze terroristen die je huisraad slopen en vreselijk ongelukkig zijn. Varkens zijn familiedieren, maar dan wel hun eigen familie graag, die met een krulstaart 🐷

Ik heb er op deze plek vaker over geschreven, maar er zijn nog steeds mensen die denken dat het een goed idee is. Zo ook de redactrices van het tijdschrift Linda Meiden, die nota bene een hele dag mochten doorbrengen op Het Beloofde Varkensland, dé varkensopvang voor in de steek gelaten, vaak gedumpte varkens. Daar mogen ze zichzelf zijn en oud en gelukkig worden (de varkens, niet de redactrices). Daar wordt ook voorlichting gegeven en reken maar dat oppervarkenshoedster Dafne Westerhof ze verteld heeft dat deze lieve roze lummels weliswaar aanbiddelijk zijn, maar absoluut geen huisdier!

Het is voor kennisgeving aangenomen en daarna terzijde geschoven: in het nieuwste nummer wordt gewoon reclame gemaakt (op de cover nota bene!) voor de schattige minibig. Pffffffff! Mocht je de aanvechting voelen, ga alsjeblieft eerst naar minivarkens.nl of breng een bezoekje aan Het Beloofde Varkensland. Daar mag je ze naar hartelust knuffelen en masseren, maar dan wel in hun eigen biotoop en op hun voorwaarden. Dat voorkomt veel ellende, voor de baasjes, maar vooral ook voor de roze schattebouten. Je doet ze meer plezier door geen (varkens)vlees meer te eten!’

Waarvan akte.

NO BOTOX BABE
Naast columnist is Alexandra ook nog een no-botox babe. Het doet me deugd dat HP/de TIJD de foto van haar en BabyBig bij haar column geplaatst heeft. BabyBig is nu op een paar weken na 14 jaar. Een lief oudje in haar beschermde aanleunwoning. Veel meer dan zitten, liggen, genieten van het gezelschap van Aaltje, een plak ontbijtkoek en een borstelbeurt is er niet meer bij. Maar ze is er tevreden mee.

Alexandra heeft in die afgelopen 14 jaar ook vast wel een rimpel gekregen. Zo hoort het ook. Er kunnen niet genoeg no-botox babes op de wereld rondlopen. Van proeven met botox (en alles wat daarmee samenhangt) worden (mini)varkens namelijk ook heel erg ongelukkig. ‘t Is maar dat we dat ook weer eens weten.

Fijne vrijdag allemaal!

PS
Kijk hier nog even over no-botox babes:
http://2008.bfknt.nl/20081221-het-parool-no-botox-babes.jpg