OPROEP – DE VARKENSBADKAMER


DE MOEDER VAN SJONNIE: ' Wie komt mij helpen met mijn badkamer?'

De Moeder van Sjonnie is gesommeerd door het Hoogheemraadschap. Voor het eind van de maand moet haar varkensbadkamer in originele staat teruggebracht zijn. Op straffe van 500 euro boete per dag.

Waar hebben we het over? Geen doorgaand water of grote sloot, nee een klein stukje water, een oversized varkensbadkamer zeg maar. Over meer gaat het niet. En dan ook nog enkel en alleen op het eilandje zelf.

Maar in Nederland moet elke sloot geschoond worden. Hoe groot, klein, zichtbaar of verscholen ook.

Op zich geen probleem.

Je huurt een loonwerker in en dan, ja wat dan? Want dat is bij de Moeder van Sjonnie nu juist wél het probleem. Door de aanleg van de N201 is het Bofkonteiland onbereikbaar geworden voor de machines van loonwerkers. Sterker nog: door de aanleg van de N201 is het domein van de Moeder van Sjonnie & Co juist ontstáán. En dus ook haar varkensbadkamer.

En nu wordt de eigenaar van de grond aansprakelijk gesteld. Ook zoiets. Wie is die eigenaar? Dat weet niemand. Ingewikkelde erfeniskwestie. Provincie Noord-Holland werd gillend gek toen ze het stukje wilde aankopen in verband met de aanleg van de N201. Ze zijn er niet uitgekomen. Er blijken een paar honderd eigenaren te zijn (echt waar!), verspreid over de hele wereld.

Het enige dat zeker is, is dat de Moeder van Sjonnie op het Bofkonteiland woont met haar samengestelde gezinnetje, en dat Familie Bofkont dat eilandje beheert. Dan moeten wij het maar oplossen want onder die 500 euro boete per dag kom je niet uit, zelfs al zou je dat met succes kunnen aanvechten. Als het ambtenarenapparaat eenmaal draait, zie dat dan nog maar eens te stoppen. Typisch gevalletje van de Paarse Krokodil :-)

Dat wordt dus ouderwets handwerk. Boerenfitness.

Wij zorgen voor het gereedschap. De Moeder van Sjonnie voor koek & zopie.

OPROEP
Wie helpt mee om de Varkensbadkamer op te schonen?
Zaterdag en/of zondag 19 en 20 januari.
We beginnen om 11.00 uur.

Aanmelden met datum van je keuze:
mail@familiebofkont.nl
o.v.v. VARKENSBADKAMER

Dresscode en route volgen.

Dank vast!

Fijne dinsdag allemaal!

PS
Hier zie hoe De Moeder van Sjonnie zelf al een poging deed om de sloot uit te baggeren…
https://youtu.be/6HkG3pWOEGw