De Dag van HET WONDER

Op de laatste workshop van 2018 hield Zeus iedereen gevangen in het moment

En nog steeds gebeuren er wonderen bij Familie Bofkont.

De laatste workshop van het jaar was er eentje om in te lijsten. Het begon meteen goed met de dame in de rolstoel. Ze werd het erf opgereden en wie stond haar op te wachten? Herman!

Herman heeft iets met rolstoelen. En vooral met leuke dames in rolstoelen. Die voorkeur stamt nog uit de tijd van Ilona, bijna 10 jaar geleden nu. Als kalf was de kleine Herman al niet bij haar weg te slaan. Toen nog op Ilona’s ooghoogte, later boog hij zich als een tedere reus over haar heen, altijd beschermend, altijd voorzichtig met zijn indrukwekkende hoorns.

Zo ook gisteren.

Ilona is al bijna 7 jaar dood, maar Herman had een onmiskenbare aha-erlebnis. En ik ook.

Toen koffie drinken bij de varkens. De dame in de rolstoel kreeg haar eigen entree en bleef voor de stro-tribune tussen de varkens staan. En toen gebeurde er dit:

Ineens kwam Aagje vanuit het niks te voorschijn. Vastberaden liep ze op de dame af en gaf haar kopjes of haar leven er vanaf hing. Aagje! Ilona’s eigen varken, dat we samen als biggetje bij Boer Edwin ophaalden. Ik heb Aagje nog nooit kunnen betrappen op extreme aanhankelijkheid, laat staan een vreemde overladen met een overdosis kopjes. Dit was geen toeval meer.

Ilona was even terug op Het Beloofde Varkensland…

Deze dame was net zo dol op dieren als Ilona. En de bofkonten waren net zo dol op haar. Brody kroop zelfs onder haar stoel en gaf zich over aan een diepe gelukzalige slaap.

Maar toen Zeus.

De foto zegt alles. We stonden er bij en we keken ernaar. Iedereen viel stil. Het regende, het was bijna donker. We werden nat. En heel koud. Maar niemand had daar erg in. Zeus deed zijn werk als oppergod van hemel en aarde. In de gedaante van de witte stier hield hij iedereen gevangen in het moment. En het duurde en duurde maar.

Later bij de soep viel alles op zijn plek.

‘Je moet de groeten hebben van mijn moeder uit Zweden.’ Dit was de dame over wie bofkontfan-van-het-allereerste-uur-Micky-uit-Zweden mij al in maart gemaild had. Was een rolstoel wel mogelijk op Het Beloofde Varkensland?

Jaren terug kwam Micky zelf met haar dochter. Sindsdien is dochter vegan en zij wilde haar vrouw en vrienden (deze dame dus met haar man) ook kennis laten maken met Familie Bofkont. Die dag was gisteren.

En wat daar allemaal van kwam maakte een onuitwisbare indruk.

Dankjewel Micky dat je dit vroeg.
Dag Ilona heb het goed daar op je wolk tussen de bofkonten.
Dank aan iedereen die de laatste workshop van 2018 onvergetelijk maakte.
Maar bovenal dankjulliewel lieve bofkonten!
Wat zou de wereld zonder Familie Bofkont moeten?

Fijne Kerstavond allemaal!

PS
De foto’s van gisteren staan hier. Koud, grauw, regen, nat. Dat maakte allemaal niet uit. De betovering ging dwars door alles heen.
http://2018.bfknt.nl/20181223-Familie-Bofkont-Workshop-op-Het-Beloofde-Varkensland/

PPS
Ilona met de kleine Herman
http://2009.bfknt.nl/20090706-wl-ilona-met-stiertje-herman-600.jpg
Ilona met haar eigen Aagje
http://2009.bfknt.nl/20091107-ilona-met-haar-biggetje-aagje-600.jpg
Ilona met Zeus
http://2010.bfknt.nl/20100711-ilona-met-zeus-600.jpg