BANGE BESSIE

BESSIE steekt haar kopje weer uit het stro: vooralsnog een goed teken…

Arme Bessie. Bange Bessie. Je hebt van die hangbuikjes. Eens bang, altijd bang. Sommigen worden bang geboren (Prins Harrie & Co erfden angst & argwaan van Moeke), andere minivarkentjes worden verpest door mensen. En dan zijn er ook nog die van nature angstig zijn én als biggetje te maken krijgen met studenten…

Bessie.

Gelukkig wachtte er bij Familie Bofkont een levensvriendin op haar, Bokkie, en hoefde ze verder met niemand meer iets te maken hebben. Tot Bokkie overleed, mei 2018. Arme Bessie. Eenzaamheid in combi met angst en argwaan: zulke hangbuikjes kunnen je hart breken.

Maar na een lange, lange tijd kroop Bessie onder de berg stro vandaan, haar veilige burcht, en maakte zowaar af en toe een voorzichtig wandelingetje over het erf. Kijk Bessie!

Stukje bij beetje krabbelde ze op, soms liet ze zich zelfs heel voorzichtig een beetje aanraken. Iedere nacht veilig weggekropen achter de boerenkar, alleen, dat wel, maar iedere ochtend met een brutaal snoetje vooraan.
‘Schiet eens op! Waar blijft mijn eten?’

Tot een paar dagen geleden.

Ze wilde wel eten, maar wat voor lekkers we haar ook voorhielden, het lukte haar niet om haar bekje te openen, zo zag het er uit. En wat was ze weer op haar hoede. Bessie deed denken aan Prins Harrie. Bij hem waren het toen zijn tanden.*

Enfin.

Bessie onder narcose krijgen werd een drama. Na het eerste pijltje schoot ze weg onder het stro, maar even later nam ze de benen. Meer dan 2 uur hield ze vol: met het tweede, derde, vierde verdovingspeiltje zeilde ze alle kanten het erf over.

Uiteindelijk kwam ze in de boomgaard terecht. Daar lag ze. Een klein zwart stipje in de verte, op haar rug, met trappelende pootjes, als een kever. En als we dachten nu weet ze nergens meer van, en haar wilden halen met de ladder, begon ze zich weer terug te vechten. Zo ging het maar door.

En dat alles in die ijzige oostenwind.

En nu?

Sinds donderdag (losse kies getrokken)) lag ze voor dood. Gisteravond laat, heel voorzichtig een stukje appel. Vanochtend een schaaltje appelmoes. En nu knabbelt ze voorzichtig aan wat brokjes. Hoop doet leven.
Wordt Vervolgd.

BESSIE
https://familiebofkont.nl/boek/bessie/

* En lees dit ook nog!
PRINS HARRIE
https://FamilieBofkont.nl/2019/01/de-dag-van-de-hartelozen/

En dit ook!
https://bofkontboek.nl/verborgen-varkensleed.pdf

https://minivarkens.nl

#hangbuikzwijntje #minivarkens #gedumpt #varkensleed