ZEEMAN IN HET HOL VAN DE LEEUW

Zeeman bij Paul de Leeuw

Godelieke zat er helaas niet bij, maar verder: die terugblik op het vroege werk van Paul de Leeuw, die chaos, daar raak ik nooit meer over uit gelachen. Later vond ik em vaak niet leuk meer, vooral niet als hij dieren in de studio had.

Zeeman was ook een keer zijn gast.

De situatie was zo: er was een actie gaande van varkensboeren en als tegenwicht wilde Paul de varkens in het zonnetje zetten. Of ik kon komen met een varken voor een interview over een goed varkensleven? Ik kon niet. Maar Dennis wilde die kans om het varken positief voor het voetlicht te krijgen niet laten lopen. Weet je het zeker? vroeg ik hem. Paul is een ongeleid projectiel. Doe het niet.

De redactie en ik spraken af dat Paul bij Zeeman zou gaan liggen om hem toe te spreken: een monoloogje van 6 minuten. Dennis zou in de coulissen staan als begeleider van Zeeman, niet in beeld, dat wilde hij per se niet.

De uitkomst laat zich raden.

Arme Dennis. Op het laatste moment werd hij voor de camera getrokken: De Leeuw had zijn prooi. En Zeeman? Die moest zo snel mogelijk naar de slacht, want daar waren varkens toch voor? Hahahahahahahahaha!

Zeeman bij Paul de Leeuw

QUOTE VAN DE DAG
‘Zeeman is in mijn hart gekropen. Die glimlach gaat dwars door alles heen.’
Hanny M.

#varken #slacht #prooi