STOKOUDE OUDJES

De Oude EDWIN en De Oude AAGJE in het Oude Mannetjeshuis

Ik mis de trap in het Oude Mannetjeshuis. Juist zo’n laddertrap naar het hooizoldertje maakt van een eeuwenoude boerderij een schilderijtje. Wat zou daarboven te beleven zijn? Heeft de kat daar soms stiekem gejongd?

Nu voelt het stalletje geamputeerd aan.

Herman & Co moesten er schuilen tegen de storm (nou ja, dat was de bedoeling). Maar de trap bleek een geliefd object om hun hoorns op los te laten. Arme trap. Ik hoop vurig dat ie nog opgelapt kan worden.

Een poosje terug heeft de Oude Edwin het Oude Mannetjeshuis uitgezocht om te gaan uitrusten van zijn lange leven. Hij kan daar uren liggen dutten. Meestal krijgt hij daarbij gezelschap van zijn grote vriend Kleine Theun, maar sinds gisteren is Aagje de Tweede bij hem ingetrokken.

Lieve Oude Aagje. Ze schelen amper in leeftijd, Edwin en zij, misschien een of twee weken. Geboren op hetzelfde bedrijf, gezeten in het hetzelfde schuitje, maar wel van andere moeders.

Edwin’s moeder kreeg een naam: La Mama. De moeder van Aagje was anoniem, ik heb haar nooit gezien, zelfs haar bedrijfsnummer wist ik niet, en ze is verdwenen in het niks. Zoals alle moeders van alle biggetjes verdwijnen in het grote niks, als materiaal om worsten van te draaien. (Ooit, ooit zullen mensen dit on-voor-stel-baar gaan vinden).

En nu zijn Edwin en Aagje een oude man en een oude vrouw.

Fijn dat ze samen het Oude Mannetjeshuis hebben uitgekozen. Kunnen ze de komende dagen ongestoord en schaamteloos gaan genieten van alles wat ze nog maar wensen. Advocaat met slagroom, boerenjongens, appeltaart, zoveel boterhammen met pindakaas als ze op kunnen. En niet te vergeten, hun welverdiende massages.

Er zijn nog appels en wortels over van die leuke Vriendenavond, die kunnen er ook nog bij, en mooie flesjes met heerlijk sap van de schoonmoeder-van-Koert-van-Koertje, en nog veel meer lekkers. Mogen ze allemaal hebben. Het is die lieve stokoude oudjes van harte gegund.
Wordt Vervolgd.

QUOTE VAN DE DAG
‘Stichting Familie Bofkont, die naam was zo goed, daar móest ik gewoon op klikken voor meer info.’
Caroline van K.

PS
De Jonge Edwin & De Jonge Aagje (juni 2010)
https://2010.bfknt.nl/20100622-wl-groeten-van-familie-bofkont-edwin-aagje-600.jpg

#varkens #biggetjes #vleesindustrie #jong #oud