VOOR DAPPERE DODO

x

Hét handelsmerk van Familie Bofkont: de letters van hout.

DE BOER OP
Vijfentwintig jaar geleden maakte ik de boerderij gereed voor de ontvangst van managers. Zij kwamen voor een communicatietraining. Presentatie, spreken in het openbaar, goed gastheerschap, sales: de hele rataplan aan vaardigheden waar een beetje manager mee uit de voeten moest kunnen. Die training verkocht ik onder de noemer De Boer Op.

VORMGEVING
Om de boel vorm te geven bedacht ik losse letters van hout. Mijn oog viel op het stoere lettertype Playbill. De figuurzaag werd uit de mottenballen gehaald en het ging hier dagenlang van zagen-zagen-wiede-wiede-wagen.

BUSINESS BIJEENKOMSTEN
En zo reed ik op een ochtend met een kruiwagen vol losse letters naar de dijk. Ik zie ze nog kijken, die managers, toen ze het pad afliepen naar de boerderij. Kijk nou! Daar liggen zomaar woorden op straat! BUSINESS BIJEENKOMSTEN!

Niet veel later stond DE BOER OP! op het dak van de schuur.

KIJK (1) https://2021.bfknt.nl/bofkont-letters-de-boer-op.jpg

Een stijl was geboren.

FAMILIE BOFKONT
Van de opbrengsten van die business bijeenkomsten is de oprichting van Familie Bofkont op Het Beloofde Varkensland bekostigd. De rest is geschiedenis.


Leuk hoor, die letters van hout. FAMILIE BOFKONT op de gevel, HET BELOOFDE VARKENSLAND tussen de bomen, maar o zo kwetsbaar. Hout rot weg, kraaien gaan er bovenop zitten tot ze krak zeggen, als het stormt vliegen losgeraakte letters het erf over, kortom: zo onderhoudsgevoelig als de p.

KIJK (2) https://2021.bfknt.nl/stormschade-bofkont-letters.jpg

‘Wat dacht je van kúnststof-letters?’ stelde het Opperhoofd Figuurzagen voor. Maar het Opperhoofd Figuurzagen kent mij langer dan vandaag. Het gáát juist om dat hout. (Vindt ie zelf stiekem ook).

En zo klonk het gisteravond weer van zagen-zagen-wiede-wiede-wagen. Een paar weggewaaide letters vervangen van HET BELOOFDE VARKENSLAND.

VOOR DAPPERE DODO
Morgen moeten die woorden weer fris en fruitig tussen de bomen hangen. Voor Dappere Dodo.

Want morgen gaat Dappere Dodo Het Beloofde Varkensland verlaten :-(
Wordt Vervolgd.

#figuurzagen #varkens #koeien #managers #afscheid #belettering