DE JONGE BUIZERD

De jonge BUIZERD op Het Beloofde Varkensland

En wéér zacht gepiep uit de zwaluwnestjes. Misschien wel voor de vierde keer deze zomer. Een eerdere lichting zit op het landhek te douchen in de regen. Een heel rijtje spetterende vleugeltjes. Schuin achter hen vliegen hun ouders voor de zoveelste keer met volle bekjes de stalletjes in en uit. De zwaluws doen het weer goed dit jaar.

Hoe gaat eigenlijk het met Twittertje?

Ook goed.

Op een dag zat er ineens een fanzantenhen achter op de kuilplaats, verscholen onder de wilgen. Twittertje was in geen velden of wegen te bekennen. Fazantenhennen staan er om bekend dat ze zich niet of nauwelijks aan de buitenwereld vertonen. Dus het kon niet anders: het ging hier om een geheime date. Weldra zou Twittertje opduiken. Hoewel ik mijn nieuwsgierigheid moeilijk kon bedwingen sprak ik mezelf streng toe: Niet mee bemoeien.

Sindsdien hoor ik Twittertje, waar precies niet duidelijk, in ieder geval her en der, en ik heb hem ook al eens bij een buurboer verderop op de grens van erf en land gesignaleerd. Ook bij Twittertje vermoed ik gezinsuitbreiding.

Dan is er nog nieuws van het Gerritfront.

De brutale kraai die regelmatig het domein van de roze lummels binnenhopt, luid schetterend, op zoek naar graantjes in hun stro, dat is – ik weet het zeker – Gerrit. Orson en Dennis zeggen het ook. Los van elkaar kwamen we alledrie tot deze conclusie. Fijn om Gerrit weer terug in ons midden te hebben ;-).

KIJK https://2021.bfknt.nl/gerrit-tussen-roze-lummels.jpg

Nog een vogelnieuwtje.

De jonge buizerd.

Waarom hij op hetzelfde landhek zit als de douchende zwaluwtjes, daar kan ik maar beter niet bij stilstaan, maar sinds kort zit hij daar ook (wel op een ander tijdstip, gelukkig).

Een roofvogel is niet te missen. De houding, de omhangende stilte, de focus. Roofvogels hebben de tijd. Roogvogels némen de tijd. Ook hij/zij/hen woont ergens met ouders op het erf van Het Beloofde Varkensland.

KIJK https://2021.bfknt.nl/jonge-buizerd-close-up.jpg

En dan scheren er nog vleermuizen over in de schemering. Maar over de vleermuis morgen meer.
Wordt Vervolgd.

Fijne maandag allemaal!

#varkens #roofvogel #buizerd #zwaluw #kauw