DE BROERTJES EN ZUSJES VAN KOERTJE

Familie Bofkont heeft trouwe fans. Ze blijven komen. Zes keer, zeven keer, wat maakt het uit, iedere keer weer die verademing: het pure geluk, de ontspanning om bij dieren te zijn die het fijn hebben, met elkaar, en met de mensen om hen heen. En daar wil je bij blijven horen, eens in de zoveel tijd móet je weer gaan bijtanken. Zo zal ‘t wel werken, stel ik me voor.

Door de bofkontjaren heen heb ik hele mensenfamilies zien uitdijen.

Eerst de ouders met hun kinderen…
Dan die ouders met hun kinderen + de de verkering van hun kinderen…
Tenslotte de ouders met hun kinderen + de kinderen van hun kinderen…

Van de week Familie van der K.

Ik ben de tel kwijt, maar ik denk dat ze hier voor de 12-e keer kwamen (maar waarschijnlijk vaker, los van de indidividule bezoeken van de dochters). Het begon met Dochter 1. Jaaaaren geleden moest zij een teambuilding organiseren voor haar werk. Daarna is ze nooit meer weggegaan. En ze sleepte haar hele familie mee, daar komt het zo’n beetje op neer.

Woensdagmiddag reden er 3 auto’s voor.

Opa en oma voorop, met hondje. Toen de volgauto’s van hun 3 dochters. De portieren zwaaiden open en er tuimelden allemaal kindjes uit. Een baby, jongetjes, meisjes, van heel klein tot de grootste, een beeldschoon meisje van 6, prachtige kindjes allemaal: een hele nieuwe generatie bofkontfans.

Bijpraten en bijaaien.

Tot de hele meute op de stro-tribune zat, de kinderen om de strobulten sprongen, en Koertje in ons zicht lag. Een schattig jongetje vleide zich tegen zijn moeder aan, Dochter 2 (getrouwd met een Bengaalse Prins, ze wonen in Californië). Ze wees het ventje op Koertje.

“Kijk lieverd, daar ligt Koertje. Hij is nu heel groot, maar toen was hij nog heel klein. Dat biggetje dat van de vrachtwagen sprong, weet je nog?”

Het mannetje (3 jaar?) knikte. Met grote ogen keek hij naar Koertje. Toen legde hij zijn hoofdje in moeders hals, er werd wat heen en weer gefluisterd.

“Toe maar,” zei zijn moeder. “Vraag het maar aan Dafne.”

Ze gaf hem een voorzichtig duwtje mijn kant op, een steuntje in de rug. En toen kwam het.

“Waar zijn de broertjes en de zusjes van Koertje gebleven?”

Wordt Vervolgd.

Fijn weekend allemaal!

KOERTJE
Op de snelweg gevonden en in bed gelegd op Het Beloofde Varkensland:

https://vimeo.com/familiebofkont/snelwegbiggetje
https://bofkont.tv/snelwegbiggetje.mp4

#biggetje #varken #transport #varkenstransport