VLEERMUIS KOENTJE

KIJK https://2021.bfknt.nl/20210810-look-alike-koentje-vleermuis.jpg

KINDERTEKENING
Ooit maakte ze deze tekening van Knor op de schommel en Knorrie van de glijbaan. Haar ouders hadden hun dochtertje meegenomen naar Familie Bofkont. Wat wil je later worden? Dierenarts natuurlijk! En wat zijn je lievelingsdieren? Varkens natuurlijk!

KIJK https://2021.bfknt.nl/tekening-fw-knor-en-knorrie-schommel-glijbaan.jpg

DIERGENEESKUNDE
Nu is ze student Diergeneeskunde. Niks blije bofkontjes in de speeltuin, ze moet het vak leren en daar hoort dit ook bij :-(.

KIJK https://2021.bfknt.nl/dierenarts-in-spe-met-biggetje.jpg

Verder doet ze vleermuisonderzoek voor een ecologisch adviesbureau. En kijk!

KIJK https://2021.bfknt.nl/look-alike-koentje-vleermuis.jpg

Altijd al gedacht dat Koentje op een vleermuis lijkt met zijn specifieke Kune Kune koppie. Hier is het bewijs. Die grote opstaande oren, opgetrokken neus, de onderbeet, het rommelige gebitje dat wel een beugeltje kan gebruiken, die wonderlijk terugliggende oogjes, zelfs de kleur van de vleermuis komt overeen met die van Koentje.

FILMPJE

https://vimeo.com/familiebofkont/koentje-met-aaltje-en-dumpie

Wat een beauty trouwens, die vleermuis. Zo’n beestje op je hand, wie wil dat nou niet?

DE ZURE APPEL
Heel goed van de jonge dierenarts-in-spé dat ze niet wegloopt voor ‘de andere kant’ van het vak. Juist door die zure appel heenbijten, daar kan ze op termijn de bio-industriebiggetjes een goede dienst mee gaan bewijzen.

VIER KEER NAAR DE FAMILIE BOFKONT WORKSHOP
Ze heeft zich weer ingeschreven voor een workshop bij Familie Bofkont. Weer samen met haar trotse ouders. Dat wordt dan voor de vierde keer. Dan is haar stage in Zuid Afrika bij een wildlife dierenarts achter de rug en kan ik haar de oren van het hoofd vragen.

AFSTUDEREN
De laatste keer dat ik haar sprak, twijfelde ze. Varkens of wilde dieren? Op wie gaat ze afstuderen?

Ik hoop nog steeds op varkens. Maar ik snap haar dilemma maar al te goed. Want oh die apies! Oh die olifanten! Oh die vleermuizen!
Wordt Vervolgd.

Fijne dinsdagavond nog!

#varkens #diergeneeskunde #kunekune #vleermuis #wildlife