DE NACHTMERRIE VAN KOERTJE

KOERTJE maakte iets heftigs mee

IN DE NACHT VAN ZATERDAG OP ZONDAG
Bám! Een doodklap. Maar dan ook echt een dóódklap. De Pipowagen (2000 kilo!) kapseisde nog net niet maar ik werd als een lappenpop door mekaar geschud. Was dit een overval? Werd ik beschoten? Het volgende moment stormde er een meute panische varkens voorbij. Die geluiden ken ik. Ik greep een zaklantaarn. Buiten stuitte ik op Moesje & Co, ook het hangbuikgezinnetje was naar buiten gerend. Ik scheen over het erf. Zeker twintig tot dertig varkens kris kras door mekaar, verderop in de boomgaard stonden er een paar verdwaasd tussen de koeien. Op hol geslagen paarden die tot stilstand waren gekomen. Wat was dit?

Toen viel mijn oog op een beschadiging aan de Pipowagen en een plukje wit haar. Precies op de plek waar mijn slaapmatje lag, binnen. Op deze hoek knalde dus een roze lummel in volle vaart tegen het gevaarte aan. Maar wie? Er moest ook sprake zijn van bloed, met zo’n botsing kon dat niet anders. Ik belde mijn collega varkenshoeder. ‘Wakker worden! We moeten op zoek naar een gewond varken!’ Even later rende hij slaapdronken de boerderij uit.

KIJK (1) https://2021.bfknt.nl/plukje-haar-op-pipowagen.jpg

Het was Koertje.

Hij stond beduusd bij Bulle en Zeus in de boomgaard. En inderdaad: bloed op zijn linkerschouder. (De meute stormde links de hoek om). De wond viel mee, maar onderhuids moest Koertje beurs zijn. Maar waarom?

KIJK (2) https://2021.bfknt.nl/koertje-uithijgen-in-boomgaard.jpg

KIJK (3) https://2021.bfknt.nl/koertje-is-beduusd.jpg

DIT MOET ER GEBEURD ZIJN
Eerder op de avond zag ik Koertje liggen tussen zijn vrienden. Een grote berg tevreden slapende varkens, aan het eind van de stal, zo’n 20 meter voor de Pipowagen. Ik lag te netflixen, Breaking Bad, de ene aflevering na de andere, spanning en sensatie, het ging er ruig aan toe. En toen vanuit het niks die doodklap. Geen wonder dat ik dacht dat ik beschoten werd :-)

Maar Koertje zal gedroomd hebben. Misschien had hij wel een nachtmerrie over zijn val van het biggentransport. Wie zal het zeggen? Varkens dromen ook, dat verzin ik niet, dat is wetenschappelijk onderzocht.

In ieder geval ging Koertje er vanuit zijn slaap als een raket vandoor, en denderde in blinde paniek recht op de Pipowagen af. De andere varkens zijn achter hem aan gesjeesd. Vluchtdieren hè? Eentje slaat alarm en ze rennen met z'n allen dezelfde kant op.

Een paar tabletten ibuprofen in een plak ontbijtkoek en toen gauw naar Oom Bert. Die sliep zo vast dat hij van Koertje's avontuur niks had mee gekregen. Eind goed, al goed.

Familie Bofkont: never a dull moment….

KIJK (4) https://2021.bfknt.nl/koertje-veilig-bij-oom-bert.jpg

KOERTJE
https://familiebofkont.nl/boek/koertje/

Fijne maandag en de groeten van Koertje & Co!

#varkens #paniek #vluchtdieren #prooidieren #nachtmerrie