OERSTOM

x

In de krant las ik over een vermiste kat, Igor. Zes weken zoek, gevonden in het riool van Den Haag, en nu is Igor weer terug in Leiden. Hij kan niet stoppen met kopjes geven.

Boerenbontje is al 5 jaar zoek.

Vier jaar geleden zei Bofkontboerin Yvon dat ze haar had zien lopen in Uithoorn. Weer huis aan huis briefjes in de bus gegooid. Een paar nachten gepost op de aangewezen plek. Op de tweede nacht, om 3.05 uur, zagen we een katje rondstruinen in de verlaten straten. Inderdaad een bont katje. Maar Boerenbontje was het niet.

Na 5 jaar hoop ik nog steeds op zo’n Igor-verhaal.

Maar stel dat Boerenbontje nog in leven is – die gedachte krijg ik maar niet van me afgezet – dan is er in haar geval maar één scenario mogelijk. Dan zou ze op een dag uit zichzelf het pad van de boerderij weer op moeten lopen. Zonder tussenkomt van de Dierenambulance.

Want Boerenbontje was niet gechipt en Igor wel. Dat was zijn redding.

De varkens en koeien zijn gechipt, allemaal, dat had te maken met de oormerkplicht, maar Boerenbontje niet. Er woonden toch ooit 15 katten bij Familie Bofkont, maar ik heb ze nooit laten chippen. Waarom niet? Waarom de katjes niet?

Daar heb ik dus geen antwoord op. Toen Dokter Peter ze hier een voor een steriliseerde, had dat toch makkelijk in een moeite door gekund, ze waren toch onder zeil, maar blijkbaar is dat toen niet in me opgekomen. Misschien omdat ik dacht dat chippen meer iets voor stadskatten was? Hoe heb ik ooit zo STOM kunnen zijn?

Nu weet ik beter.

Boerderijkatten kunnen ook zoek raken. Als Boerenbontje was gevonden, mét chip, dan was ik door de Dierenambulance gebeld. Met een goed of een slecht bericht. Alles beter dan nooit iets weten.

Gelukkig wel een happy end voor Igor en zijn baasje/vrouwtje/eigenaar (ik heb daar nooit een goed woord voor, Igor is natuurlijk van zichzelf ;-)).

Lees hier hun hele hoe-is-het-mogelijk-verhaal:
https://www.omroepwest.nl/nieuws/4380198/Leidse-kat-Igor-wordt-na-ruim-zes-weken-teruggevonden-in-Haags-riool

Fijne zondag allemaal!

PS
Vandaag, 9 jaar geleden, werden Boerenbontje, Siepert en Kareltje geboren. Gefeliciteerd Kareltje!
DE BESTE PAARDJES VAN STAL
https://familiebofkont.nl/boek/boy-george-en-co/

#poes #kat #chippen #vermist