KOERTJE & SCHOONMOEDER

KOERTJE & OOM BERT, een jaar geleden, op 13 april 2020

‘Wat leuk, die vegetarische milde reepjes heb ik met Pasen nog gebruikt voor de vega goulash, op verzoek van grote Koert.’
Leny V.

Was getekend: de schoonmoeder van Grote Koert. En voor wie het nog niet wist: Grote Koert is de redder van Koertje het Snelwegbiggetje.

Aanstaande vrijdag vieren we het 17-jarig bestaan van deze Bofkontblog. Iedere dag – nou ja, zowat iedere dag – een plaatje en een praatje. Zeg 350 Bofkontblogs per jaar. En dat x 17. Dat zijn 5950 Bofkontblogs. Als we die zouden bundelen in boeken: meer dan 60 Bofkontboeken, misschien wel 100 met alle foto’s erbij. Een complete Bofkont Bibliotheek!

Er zijn schrijvers die zeggen dat ze voor ‘de lezer’ schrijven. Hoe zit dat eigenlijk bij mij?

Natuurlijk schrijf ik ook voor de lezer. Ook.

Maar ik ben begonnen met bloggen voor de bofkonten.

Ik hoopte dat mensen verliefd zouden worden op Billie Bofkont en Arie Bombarie. Dat ze geraakt zouden worden door de warme zachte lippen van Gevaarlijke Eddy. Dat ze zouden meeleven hoe lang Bulle bij Mem zou blijven drinken. Dat ze zouden snappen waarom Brutus in het begin zo verlegen was, waarom Zeeman Zeeman heette. Waarom Madame Duroc níet en Swientie wél mee wou om maïs te gaan oogsten op de Zuidas. En nog zoveel meer.

Alle ‘consumptiedieren’ een gezicht geven: dat was en is de missie van de Bofkontblogs.

Dus voor wie schrijf ik?
Voor de ‘consumptiederen’
Voor Familie Bofkont
Voor de lezers

Die volgorde.

Vandaag is de schoonmoeder van Grote Koert de gedroomde lezer.

Sinds de komst van Koertje volgt ze het wel en wee van Famillie Bofkont. Als Mem heen en weer draaft van pure levenslust, merkt ze op de Mem’s leven vorig jaar nog aan een zijden draadje hing. Gaat de blog over geroosterd buikspek en het lieve buikje van Koertje, dan komen Grote Koert en Kleine Koert samen in haar tofureepjes :-).
https://familiebofkont.nl/2021/04/kroon-op-je-varken/

Zulke reacties zetten mij ook weer aan het denken. Koertje is inmiddels zo’n grote lummel, hoe zag hij er ook alweer vorig jaar uit, op 13 april? Nou zo dus. Een schattige opgroeiende big. En dat Oom Bert nog steeds zijn veilige haven is, daar is niet alleen de schoonmoeder van Grote Koert getuige van.

Namens Koertje & Oom Bert: lieve lezers, bedankt dat jullie je blijven bekommeren over het lief & leed van Familie Bofkont. En dus van alle dieren!

Fijne dinsdag allemaal!

KOERTJE
snelwegbiggetje

https://familiebofkont.nl/boek/koertje/

#schrijven #bloggen #varkens #koeien #schapen