TREKKERPECH

Nieuw boek in wording: ZEUS en het raadsel van de Bofkonttrekker

Het is de nachtmerrie van iedere bijstandsmoeder: als de wasmachine maar niet stuk gaat. Sinds corona weet ik hoe dat voelt.

Nu het verdienmodel van Stichting Familie Bofkont in de pauzestand staat, knopen we de eindjes aan elkaar vast. Met een beetje geluk komen we iedere maand met de hakken over de sloot maar er moeten geen gekke dingen gebeuren.

Welnu: Familie Bofkont heeft trekkerpech.

Trekkerpech! Zelfs buiten coronatijd zou dit om te krijsen zijn. De trekker van Familie Bofkont bij elkaar gehaakt door Lydia & Co!
https://bfknt.nl/lydia-en-co-gehaakte-sleutelhanger.jpg
Het mooiste geschenk ooit. Het noodzakelijkste geschenk ooit; onmisbaar voor elke Bofkontuitvaart.

Wat is er aan de hand?

Wisten we dat maar. De trekker reed als een zonnetje tot de montage van de voorlader. Sindsdien is er iets met de remmen.

‘We hebben er ook nieuwe olie in gedaan’, zeiden ze bij het landbouwmechanisatiebedrijf toen ze uitgeklust waren met de voorlader plus toebehoren. Kosten: 3744,08 euro, waarvan 447,48 voor de olie. 447,48 euro alleen voor die olie?! Ja, trekkerolie verversen blijkt andere koek dan bij een personenauto. Weer wat geleerd.

Maar de trekker ging er niet beter van remmen. Olie eruit. Andere olie erin. Van de Top-of-the-bill-extreme-olie soort. Kosten: nog eens 767,44 euro. Het resultaat? Nul. Niemand weet hoe dat komt. Een raadsel.

Nu moet de trekker naar een ander bedrijf om hem helemaal uit elkaar te laten trekken. Alleen: hoe komt die lieve Bofkonttrekker daar? Voor wat erfwerk is het nog te doen maar de openbare weg op, dat is te gevaarlijk.

Dat wordt laten ophalen door een dieplader. Wie gaat dat betalen zoete lieve Gerritje, wie gaat dat betalen zoete lieve meid? En zullen ze hem daar dan kunnen fiksen? Ook daar geen enkele garantie.

De boer van Betsy kocht onlangs een gloednieuwe trekker. Hij reed meer niet dan wel. Van alles geprobeerd, uiteindelijk he-le-maal binnenstebuiten gekeerd. Niks gevonden.

Dat voorspelt niet veel goeds voor de Bofkonttrekker.
Deze varkensbijstandsmoeder voelt een nachtmerrie aankomen…
Wordt Vervolgd.

Bofkont TV – Zeus en de Bofkonttrekker
https://vimeo.com/familiebofkont/20200713-zeus-en-de-bofkonttrekker
óf https://bofkont.tv/20200713-zeus-en-de-bofkonttrekker.mov

#varkens #koeien #tractoren #trekkerpech