JUFFROUW LOES & KOERTJE + Vimeofilmpje ;-)

Élevage de sangliers in een Frans bos

Wat er aan vooraf ging: https://familiebofkont.nl/2020/07/safari-te-voet/

Een paar weken terug had ik het over een stuk bos in Frankrijk waar wilde zwijnen gefokt worden voor de jacht. De Franse overheid bood het te koop aan.

Ik zag de advertentie en mijn ideeënhoofd begon te ratelen.

De vragen die ik had aan het Franse Ministerie van Landbouw over bijvoorbeeld waar het precies lag, werden met de grootst mogelijke achterdocht afgewimpeld.

Eerst moest er een formulier ingevuld worden. Daarin werd o.a. gevraagd hoeveel kinderen ik had en waar ze op school gingen :-)

Wat ik wilde met dat zwijnenbos?

Ik heb me strategisch op de vlakte gehouden. Het plan om met een hele zwik Vrienden van Familie Bofkont & Andere Leuke Mensen allemaal één boom te kopen en de zwijntjes te laten leven heb ik niet als zodanig ingevuld. Eerst maar eens aan tafel zien te komen.

Niks meer op gehoord. Of ze liggen nog aan de beademing, dat kan natuurlijk ook.

Juffrouw Loes van de week.

Net zo’n opgeheven koppie als de zwijntjes op de foto in dat Franse bos. Duidelijk gewend aan mensen als voedselverstrekkers. Handig, lopen ze zo de armen van de jagers in.

De situatie op Het Beloofde Varkensland: een meter of 20 verderop stond een bak boterhammen met pindakaas, klaar om uitgedeeld te worden. Juffrouw Loes en Koertje roken de pindakaas en konden niet wachten.

En nu het verschil tussen een wild zwijn en een gefokte roze lummel.

Koertje maakte zoveel mogelijk kabaal om zijn ongeduld te laten horen. En Juffrouw Loes? Zij onderzocht de mogelijkheden. Kon ze over dat hek heen komen? En waar dan precies? Welke plek was het meest geschikt?

Daarbij hield ze haar lippen stijf op elkaar. Nou ja, op wat bescheiden zwijnengeluidjes na dan.

Juffrouw Loes zou wel gek zijn om zich zo kenbaar te maken als Koertje. Ieder wild zwijn weet instinctief: halt die Klappe! Altijd die Klappe houden. Je gaat jezelf toch niet op een presenteerblaadje aan die jagers aanbieden?

Fijne dinsdag allemaal!

PS
Dank nog voor alle feedback op vreemdgaan met Vimeo!

De story van Koertje (nog niet eerder online gepubliceerd!)
https://FamilieBofkont.nl/Boek/Koertje

De story van Juffrouw Loes
https://FamilieBofkont.nl/Boek/Juffrouw-Loes

BOFKONT TV – Juffrouw Loes & Koertje
https://vimeo.com/familiebofkont/20200719-juffrouw-loes-en-koertje
óf https://Bofkont.TV/20200719-juffrouw-loes-en-koertje.mov