In Amerika speelt zich momenteel een ramp af voor de varkens. Slachthuizen zijn belangrijke bronnen gebleken van coronabesmettingen. De werknemers stonden te dicht op elkaar. Veel slachthuizen zijn om die reden gesloten.
Nu zitten de Amerikaanse boeren met de handen in het haar.
Het gaat om ongeveer 1 miljoen varkens die steeds zwaarder worden. Per dag komen er ongeveer 100.000 varkens bij die niet naar de slacht kunnen. De stallen puilen uit. Nu moeten de boeren dus zelf hun dieren doden. Vleesvarkens én drachtige zeugen, om nieuwe worpen te voorkomen.
Dat roept – terecht – grote weerstand bij de boeren op.
De National Pork Board, de belangenorganisatie van varkensboeren in de VS, legt zijn leden per videoconferentie uit hoe ze hun varkens het beste kunnen doden. Wat moeten de boeren vervolgens met hun dode varkens? Verbranden? Begraven? Composteren? Kiest u maar. Do it yourself.
Al die Sjonnies. Al die Moeders van Sjonnie.
Of je nu voor of tegen vlees bent: dit is – buiten het leed – voedselverspilling die zijn weerga niet kent. Het failliet van de vleesindustrie.
En nu stop ik met deze horrorberichtgeving.
WIE LUST ER NOG WORST?
Wie kent de ouderwetse bloemkool met saucijzen nog?
Het kan weer!
MOVING MOUNTAIN SAUSAGES
Te koop bij de Jumbo.
5 euro voor 4 worstjes.
Niet goedkoop maar dan heb je ook wat.
Eindelijk hartige vegan worst met een bite.
https://2020.bfknt.nl/moving-mountains-sausage.jpg
BLOEMKOOL MET SAUCIJZEN
Bloemkool roosteren in de oven.
https://culy.be/bloemkool-roosteren-in-de-oven/
VEGAN SAUCIJZEN
De worstjes bakken in olijfolie.
WEER BIJ MOEDER THUIS
Eventueel nog een gekookt aardappeltje erbij.
‘Mam wat eten we vandaag?’
‘Bloemkool met saucijzen.’
Opdat we de varkens BUITEN Het Beloofde Varkensland nooit mogen vergeten…
#varkens