UIT HET DAGBOEK VAN MISS PIGGY (114)
De Dag van Het Nieuwe Plan


MISS PIGGY: 'Maximiliaan zag er zo gek uit; zijn tong hing uit zijn bek.'

Zaterdag 11 december 2004
De Dag van Het Nieuwe Plan

Nou ik heb het aan Billie Bofkont gevraagd. Een exoot is een wild dier, zegt hij. Een beer, of een tijger of een leeuw. In ieder geval dieren die hier niet wonen. Ik vond het meteen spannend. Toch denk ik dat Maximiliaan er ook eentje is. In ieder geval een vreemd dier, bedoel ik. Gister ging ineens de deur open en daar lag hij op een karretje en werd zo naar Het Witte Huisje gereden.
Volgens mij sliep ie want hij snurkte heel hard en had z’n ogen dicht. Hij lag onder een deken. Toen verdween hij met karretje en al achter de deur van Het Witte Huisje. Er liep een man bij die ik nog nooit gezien had. Hij rook heel vreemd. Die lucht kende ik niet, maar het rook niet pluis.

Vandaag heb ik de hele dag bij het huisje van Maximiliaan gestaan. Ik kon nog steeds niks zien maar hij rook net zo vreemd als die man gister.
Zou hij soms ziek zijn? Gisteravond was iedereen zo druk dat ik het helemaal vergat te vragen. Billie Bofkont had namelijk nieuws.
Hij was er helemaal opgewonden van. Iedereen heeft nu een taak toegewezen gekregen. Spook stond natuurlijk vooraan toen de rollen verdeeld werden. Ik mag ook meedoen. Maar niemand mag er nog over praten. Dat mag pas als Billie Bofkont het zegt.
Wordt Vervolgd.

© Dafne Westerhof