De Dag van HET RAADSEL VAN REPELSTEELTJE


REPELSTEELTJE: 'Hee! Interessant! Iemand is zijn gereedschapskoffertje vergeten...'

Het jaar is goed begonnen voor Repelsteeltje. Ze kan weer naar buiten. Wat was er ook weer met haar?

Op een dag had Repelsteeltje ingebroken bij de Slagersmeiden. Tot haar eigen verbazing verloor ze de strijd met Kleine Meid. Wilde Sjouk rook haar nederlaag en deed er nog een schepje bovenop.

Met gevolg dat Repelsteeltje iets aan haar poot had. Een paar dagen in de ziekenboeg dan maar. Toen ze weer buiten kwam stond Wilde Sjouk haar op te wachten. Repelsteeltje was kansloos. Ze vluchtte de massagesalon in.

Daar was ze ineens ook niet meer welkom. Sterker nog: Repelsteeltje verloren? Dan kunnen wij haar nu ook hebben. Eindelijk. Groot en klein vlogen op haar af. Repelsteeltje was altijd een felle, maar in 1 klap was de tank haar stoere reputatie kwijt. Zoals dat gaat: een reputatie komt te voet en gaat te paard. Repelsteeltje was verslagen. Voorgoed.

Wat te doen?

In Moeke’s huisje werd ze wel met open armen ontvangen. Na meer dan 10 jaar weer bij moeder thuis. Voortaan werd dit dus ook haar beschermde aanleunwoning. Nog 1 keertje smeerde ze ’em. Dat moest ze bezuren. Wilde Sjouk was haar nog niet vergeten.

Dat Repelsteeltje al jaren geleden ‘blind’ werd, helpt ook niet echt mee. Ze doet al jaren haar ogen niet meer open. Met haar kop omhoog loert ze af en toe nog wat door een spleetje. Waarom ze haar ogen consequent dicht houdt? Dat is en blijft het raadsel van Repelsteeltje. Niemand weet, niemand weet…

Enfin.

Terug in het oude pleeggezin. Repelsteeltje vond haar draai. Ze was meteen weer dikke maatjes met haar stiefzussen en Prins Harrie vond het ook allemaal best. Maar naar buiten kon ze nog niet. Alsmaar geen tijd om daar de voorzieningen voor te treffen. Tot vorige week. Nu heeft ze ook een uitloop, passend bij haar omstandigheden.

Zondagmiddag schrok ik me een hoedje. Repelsteeltje was rood. Van voor naar achter. Alsof ze een kleurspoeling had genomen. En Wilde Sjouk was naar dezelfde kapper geweest. Ook helemaal rood. Bloed! Wat nu weer?

Repelsteeltje had toch weer kans gezien etc. etc. Gelukkig zag het er heftiger uit dan het was. Wilde Sjouk had het oor van Repelsteeltje te pakken gekregen. Oren bloeden altijd als een gek en tijdens het vechten was het bloed uitgesmeerd over hun beider vachten. De dames zagen eruit alsof ze uit het slachthuis waren gevlucht.

Varkens. Varkens. Várkens!

Ze houden je in ieder geval van de straat :-)

Fijne woensdag allemaal!