KNORRETJE & MAARTJE ZOEKEN EEN THUIS

foto: de buurvrouw

Op het Journaal zag ik jagers en herten. Veel herten. Daar konden de jagers niks mee. Ze waren op zoek naar een paar afgezonderde ‘exemplaren’. Die vonden ze. ‘Een hinde met haar kalf,’ zei de commentator. Er klonk een schot. De hinde maakte een opwaartse beweging, zette een stap en stortte neer. Haar kalf vluchtte weg.

De volgende dag stond er een prent in de krant.

Een stervend hert met haar huilende kalfje ernaast. ‘Ren Bambi! Ren!’ kon de hinde nog net uitbrengen. Oostvaardersplassen. Dat is het erge van jagen. Familieverbanden worden verwoest. Er zijn altijd achterblijvers :-(

Keiler, wiens familie aan flarden werd geschoten. ‘Mag hij alsjeblieft bij Familie Bofkont?’ vroeg de boswachter. ‘Hij is zo verdrietig. Hij redt het niet.’ Brutus die naar de slacht moest: ook hij mocht aanschuiven. Maar zijn grote vriendin Geit die achterbleef op het plaatsje bij de slager is van heimwee gestorven. Verdomme! Waarom wist ik dat niet? Geit was natuurlijk ook welkom geweest.

KNORRETJE & MAARTJE
Het oude baasje van Knorretje & Maartje is ernstig ziek. Botkanker. Hij kan niet meer voor zijn dieren zorgen. Zijn buurvrouw sloeg alarm. Er zijn nog meer dieren: kippen, ganzen, pauwen, een ezel. Ze vroeg mij voor Knorretje.

Ik zag de foto en mailde haar onmiddelijk terug: ‘Dit stel mag NIET uit elkaar!’

Nu is Buurvrouw op zoek naar een nieuw onderdak voor Knorretje & Maartje. Twee handen op één buik. Vrienden voor het leven. Ze slapen ook samen. Knorretje & Maartje zijn allebei ongeveer 2 jaar oud. Je moet je dus zeker de eerste 10, 15 jaar aan dit stel willen en kunnen verbinden.

En kun je Knorretje & Maartje ook samen laten? Dat wil zeggen: ook als er al meer dieren zijn, kan dit setje dan toch een eigen huisje voor hun tweetjes krijgen?

OPROEP
Ben jij hun nieuwe baasje of weet je iemand?
Laat het me weten.
mail@familiebofkont.nl

Ik stuur je gegevens door naar de buurvrouw van hun oude zieke baasje. Maar ik kan geen garantie geven over het verdere verloop. Dat zeg ik er meteen maar even bij :-( De rol van bemiddelaar is een lastige. Dit is dan ook de laatste keer. Ik wou dat ik die foto nooit gezien had…

Fijne woensdag allemaal!