De Dag van HET JAAR VAN HET VARKEN

Als je pas 49 bent ligt de hele wereld nog aan je voeten ;-)

Wat heeft Familie Bofkont toch veel trouwe fans om zich heen. Op deze kortste dag van 2018 kunnen we ons warmen aan het licht van de lieve berichten, support en boter bij de vis. Dank allemaal! Grote dank!

Maar ontrouwe vrienden kennen we ook.

Mensen die Vriend van Familie Bofkont worden, het Familie Bofkont Boek als welkomstgeschenk krijgen en na een paar maanden hun donatie van 5 euro terugtrekken. Tel uit je winst. Voor hunnie dan :-) Voor ons verlies op het boek plus portikosten. Wat een kruidenierspraatje. Ik oefen me suf in de rol van Voorzitter van Stichting Familie Bofkont ;-)

Die rol heeft ook leuke kanten.

Welke lijnen gaan we uitzetten in het nieuwe jaar? Vanaf 1 januari 2018 zat ik al te vlassen op het komende jaar. En dat is nu bijna zover. Dames & Heren opgelet! Het jaar 2019 is …en nu horen we een roffel… Het Jaar van het Varken! Als dat niet bijzonder gaat worden. Het ene idee om vorm te geven aan dit speciale jaar is natuurlijk weer over het andere heen getuimeld.

Kill your darlings. Ik heb er 3 uitgekozen om uit te werken. Drie projecten.

Vanochtend las ik dit: Het vegetarische feestmaal staat nu echt op het Kerstmenu. Bij de supermarkten en bij de mensen thuis. Maar waarom verging het juichen me dan al weer snel? In hetzelfde artikel: maar deze Kerst wordt er ook meer varkensvlees gegeten dan ooit. Laat dit niet waar zijn. Het varken als de nieuwe kerstkalkoen? :-(

Kom maar op met dat Jaar van het Varken!

De Chinese astrologie gaat in cycli. Iedere cyclus duurt 12 jaar. Het Beloofde Varkensland gaat voor de derde keer Het Jaar van het Varken in.

EERSTE KEER
1995
Het Jaar van het Varken – oprichting Het Beloofde Varkensland. Eerste biggetje vrijgekocht (de rest is geschiedenis ;-))…

TWEEDE KEER
2007
Het Jaar van het Varken – opening van De Varkensmassagesalon tijdens de Nacht van het Varken…

DERDE KEER
2019
Het Jaar van het Varken – voor jullie nog een vraag, voor ons een weet ;-)…

HET JAAR VAN HET VARKEN
In 2019 kijken we terug op 24 jaar liefdevol activisme met het varken in de hoofdrol. En we blikken weer 12 jaar vooruit. Niet alleen een blik op Het Beloofde Varkensland maar op varkens wereldwijd die ook roze lummels zouden moeten zijn. Daar gaan we weer dag-in-dag-uit mee aan de slag. Motiveren en inspireren. Van de schoonheid en de troost. Met jullie hulp kunnen we de wereld aan.

Fijne vrijdagavond allemaal!

PS
Na 2019 is het daarop volgende Jaar van het Varken weer in 2031 aan de beurt. Weer iets om naar uit te kijken. Net als Ratelband ben ik pas 49 ;-) Deze voorzitter van Stichting Familie Bofkont kan dus nog jaaaaaren vooruit. De varkens kunnen op ons blijven rekenen.

PPS
Benieuwd naar de 3 projecten voor Het Jaar van het Varken 2019?
De presentatie van de plannen is op zaterdag 3 februari 2019
(het Jaar van het Varken begint op 5 februari 2019).
Vrienden van Familie Bofkont kunnen de uitnodiging verwachten.
Tot dan!