DE ALLER ALLERLAATSTE GEHAAKTE BOFKONTJES…

Missie 511 Gehaakte Bofkontjes is voltooid. Grijp nu nog je kans!

Nog geen gehaakt bofkontje kunnen bemachtigen? Hét hebbeding van het jaar 2018? Dan moet je nog heel snel zijn.

Vijf-honderd-elf bofkontjes haken. Ik geef het je te doen. Bijna net zo’n bevalling als de vele bevallingen die Granny & Muk achter de rug hadden toen ze met pensioen naar Het Beloofde Varkensland mochten.

De twee uitgewerkte varkensmoedertjes werden de inspiratiebron voor Lydia & Co. De dames grepen naar hun haaknaalden en kochten alle filialen van Zeeman leeg voor de juiste kleur roze wol. En die moest ook nog eens vegan zijn anders werden de veganisten boos :-)

En ze richtten een club op: De Magische Cirkel, vernoemd naar een haaktechniek. Heb je die techniek onder de knie dan kun je haken, heb ik me laten vertellen. De haaksters gaven zichzelf een opdracht: net zoveel biggetjes haken als Granny & Muk samen op de wereld hebben gezet. Granny 306 en Muk 205. Samen 511 biggetjes.

Lydia legde een paar van die bofkont-sleutelhangers op haar kraam. Kerstmarkt 2017. De rest is geschiedenis.

Na die markt was de beer los.

De gehaakte bofkontjes werden een rage. Niet aan te slepen. Lydia kreeg veel meer bestellingen dan De Magische Cirkel aankon en was zowat een zenuwinzinking nabij :-) Binnen de kortste keren hadden de bofkontjes de status van de Louis Vuitton tas met ellenlange wachtlijsten.

Gisteren brachten we Lydia en Wil warme chocolademelk en koek.

Daar stonden ze weer. Trots achter hun mooie kraam op de streekmarkt van Woerden. En wie zag ik daar nog meer? De kunstenaar van het grote Zeemanschilderij. Kon ik die eindelijk eens persoonlijk bedanken.

‘Hoe loopt het?’ vroeg ik aan onze marktvrouw. ‘Nou, die 511 bofkontjes zijn zo goed als uitverkocht,’ zei Lydia.

Help! Ho! dacht ik meteen. Dat moet ik dan nog wel even op FB laten weten. Hierbij dus. Lydia heeft er nog een paar achter de hand gehouden. Het is maar dat je het weet. Dit is je allerlaatste kans!

Fijne zondag allemaal!

PS
Wil je er nog eentje?
Dan als de sodemieter bestellen via:
https://www.facebook.com/gehaakteBofkontjes/
Wie het eerst komt, het eerst maalt…

PPS
Dames van DE MAGISCHE CIRKEL, bedankt!
Lydia
Anja
Martine
Boukje
Yvette
Gré
Karin
Laura
Lidy
Marianne
Ruth
Wendy
Odette
Clarissa
Mayke
Marijke
Puck