KOFFIE MET KERROLAIN

x

Kersvers Tweede Kamerlid Caroline van der Plas (spreek uit: Kerrolain) van de Plattelandspartij, komt op voor de boeren.

Moi, van de Varkenspartij (buitenparlementair, maar niet voor spek en bonen), komt op voor de varkens.

Tot zover de feiten.

Jaren terug kwamen we elkaar tegen in Beers, op een intensieve varkenshouderij. Een discussieavond, op touw gezet door de Gelderlander en een club van varkensboeren. Ik was uitgenodigd voor een interview en bij de gastheer had ik ook een biggie ‘besteld’: Kleine Beer.

Ik moest er aan denken toen ik Caroline gisteravond bij Op1 zag zitten.

Vreemde eend in de bijt in Den Haag, zoals ik de vreemde eend was tussen die varkensboeren. Stond ik daar in het hol van de leeuw op m’n hoge hakken over Het Beloofde Varkensland te vertellen, zoals Caroline in het hol van de leeuw haar maidenspeech hield in haar leren jack.

Op twitter:

‘Voor de uiterlijkkaart-fetisjisten:
Ja, ik draag vaak een leren jack
Ja, soms ook niet
Ja, ik draag mijn bril in mijn haar en…
Ja, soms ook niet
Nee, mijn haar is niet keurig geföhnd of gestyled
Nee, ik draag geen hakken
Nee, ik draag geen mantelpakken

DEAL WITH IT!’


‘Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze met je, en dan win je.’

Kerrolain zal ongetwijfeld aan deze wijze woorden van Gandhi gedacht hebben, net zoals ik, in het begin van mijn lange loopbaan als varkensvertegenwoordiger.

Voordat #Lientje1967 met haar Boer Burger Beweging het binnenhof opstiefelde, was ze jarenlang actief als landbouwjournalist. Ze weet dus waar ze over praat, zoals gisteravond bleek aan tafel bij Jort en Ed Nijpels. Twitter ontplofte :-)

Ook ik weet waar ik over praat: eerst volgde ik lessen op de Boerenschool, toen werd ik varkenspionier en nu ken ik de varkens als persoonlijkheden; baas over hun eigen leven.

Het kersverse Tweede Kamerlid wil graag Het Beloofde Varkensland met eigen ogen komen bekijken. Welkom! Volksvertegenwoordiger meets Varkensvertegenwoordiger.

Kan ze ook kennis maken met Kleine Beer, inmiddels een knaap van 8 jaar.

FOTO Kleine Beer 8 jaar - https://2019.bfknt.nl/20190426-wl-familie-bofkont-varken-kleine-beer-lijsttrekker-varkenspartij-600.jpg

En verder zien we het wel. Wie weet hoe een koe nog een haas gaat vangen. Zou het er dit jaar nog van komen? Koffie met Kerrolain?

Fijne vrijdag allemaal!

KLEINE BEER
https://familiebofkont.nl/boek/kleine-beer/

#varkens #koffie #bbb #jeweetmaarnooit