ETEN, DRINKEN & GELUKKIG ZIJN + filmpje

EBERHARD is blij

Stichting Familie Bofkont viel bij de eerste lockdown helaas buiten de prijzen. Geen overheidssteun.

Gisteravond, tijdens het corona ‘persmoment’ (wat was daar trouwens anders aan dan de corona persconferentie?), werden er nieuwe-ronde-nieuwe-kansen aangekondigd. De voorwaarden zijn versoepeld. Joepie! Gauw gekeken op de site van de overheid.

Komt Familie Bofkont deze keer wel in aanmerking? Het antwoord is nee. Waarom niet? Te weinig omzet. Gek. Je zou juist denken… ach laat maar zitten ook.

Gelukkig heeft Familie Bofkont vrienden. Echte Vrienden die met z’n allen zorgen dat de bofkonten nog kunnen eten, drinken en gelukkig zijn.

Laatst hadden we zorgen over Eberhard & Co. De bosbewoners wonen nu bijna 4 jaar op Het Beloofde Varkensland en ieder jaar is de toegang tot hun land drassiger geworden. Alle loopplanken die we tot nu toe maakten, werden weer net zo snel weer door die roze lummels vernield. Várkens!

Deze winter moeten we met iets komen waar zelfs varkens geen raad mee weten. Het sterkste van het sterkste (en dus het duurste van het duurste). Steenschotten. Dertig stuks. Megaschotten van gerecyled hardhout voor het produceren van bakstenen in steenfabrieken. Dat zal ze leren die lummels van Betsy. Maar: steenschotten zijn zware jongens die niet zonder kraan op Het Beloofde Varkensland terecht komen. Kassa!

Lang verhaal kort.

Bofkontboerin Lydia ging onderhandelen bij de steenschottenhandel en Bofkontsuperfan Monique bood aan haar portemonnee te trekken. En zo knopen we met elkaar de eindjes aan elkaar.
Wordt Vervolgd.

Fijne woensdag allemaal!

PS
Daar was de kraanmachinist met de steenschotten. En wat deed Eberhard? Die maakte een rondedansje van vreugde. Dankjulliewel Vrienden van Familie Bofkont!

FILMPJE
https://vimeo.com/familiebofkont/20200918-eberhard-is-blij
óf https://bofkont.tv/20200918-eberhard-is-blij.mov
(vergeet het geluid niet aan te zetten anders mis je zijn volijke geblaf).