WAT WIL MUK

MUK: Hallo zeg! Wat gaan we nou krijgen?!

Heen en weer naar Muk drentelen. Lichtje aansteken. Hier wat verzetten, daar wat schikken. Fotoportret uitprinten. O kijk, er liggen bloemen aan de poort. Wat doen we met Moesje & Co? Nu al bij Muk laten of nog even wachten? Kijk nou, er zijn stroopwafels gebracht. Wie wil er nog koffie? Niet vergeten: de boer van Muk moet nog bericht hebben.

Alles staat deze dagen in het teken van Muk.

Een wondermooie zondagochtend. De zon schijnt. De vogels fluiten. Het kerkje van Nes aan de Amstel weet het ook. De klokken luiden.

Er is geen haast, er is tijd tot morgenochtend 6.00 uur. Dan zal Muk opgebaard aan de dijk liggen. Of tussen de platanen naast de boerderij. Tegenwoordig mag ik kiezen. De chauffeur van de Rendac wil voor Familie Bofkont ook wel van de dijk het erf op rijden.

Wat het gaat worden weet ik nu nog niet. Dat hangt van Muk af. Wat zou zij gewild hebben?
Wordt Vervolgd.

PS
SLOW TV
Een lekker lang zondagsfilmpje.

September vorig jaar. Kleine Koertje komt zich voorstellen aan Muk. Je ziet Muk denken. Hallo zeg! Wat gaan we nou krijgen?! Ik heb 205 kinderen gezoogd: me dunkt ik heb m’n best gedaan. Pensioen is pensioen hoor. En oppas-oma zijn, daar heb ik het talent niet voor. Maar het is best een leuk manneke hoor, daar niet van.

Die Muk. Hedy d’Ancona zou trots op haar zijn ;-)

FILMPJE
https://vimeo.com/familiebofkont/20190914-bofkont-tv-koertje-op-bezoek-bij-muk
óf https://bofkont.tv/20190914-Bofkont-TV-Koertje-op-bezoek-bij-Muk.mov

_____
Facebook versie + reacties    https://facebook.com/FamilieBofkont/posts/3367072830078040/