SAFARI TE VOET…

MISTER FRISLING zaliger - 27 mei 2009

Mijn oog viel op een advertentie. Wildzwijnenfokkerij te koop in midden Frankrijk. 22 HA bos. Bestemming: chasse en élevage. Het zal toch niet waar zijn. Eerst fokken en daarna afschieten.

Onmiddellijk dacht ik aan wat ik in Trouw las. Schimmige leeuwenboerderijen in Zuid Afrika. De welpjes worden na de geboorte bij de moeder weggehaald. De leeuwin moet zo snel mogelijk weer drachtig zijn. De kleintjes worden met de fles grootgebracht. Zijn ze vast goed aan mensen gewend. En dan worden ze als grote leeuwen uitgezet in het park. Tegen betaling kun je ze dan op ze jagen. Let wel: de leeuwen kunnen geen kant op tussen die hekken. Lang leve de jagerslol.

Terug naar die wildzwijnenfokkerij.

Zelfs in Frankrijk schijnt dat iets bijzonders te zijn. Er staat niet voor niks très rare bij. Een buitenkansje dus om binnen een omheining met een schietgeweer achter zwijnen aan te rennen.

Ik weet iets veel leukers.

Een bos van 22 HA.

220.000 vierkante meter bomen. Dat zijn ont-zet-tend veel bomen. Stel dat je één zo’n boom koopt. Dat heel veel mensen zo’n boom kopen. Dan kunnen die Wildemannen, Juffrouw Loesen, Mister Frislingen en Keilers daar lekker voor zichzelf blijven leven.

En dan ga je daar wandelen. Safari-te-voet. Reken maar dat het dan een magisch bos wordt. Een bos waar de zwijnen geen angst meer voor mensen hoeven te hebben. Welkom in het giga Bofkontbos!

Maar tussen droom en daad krijg je te maken met de Franse overheid die dat vast geen goed plan vindt :-)
Dream on…

En toch…had ik de handen vrij dan zou ik een serieuze poging wagen.
Wordt Vervolgd.

Fijne dinsdag allemaal met de groeten van Wildeman, Juffrouw Loes en Keiler!

WILDEMAN
https://familiebofkont.nl/boek/wildeman/

JUFFROUW LOES
https://familiebofkont.nl/boek/juffrouw-loes/

KEILER
https://familiebofkont.nl/boek/keiler-en-bert/

MISTER FRISLING ZALIGER
https://familiebofkont.nl/boek/mister-frisling-meneertje-krijtstreep/

#varkens #everzwijnen #safari