Zondag 6 februari 2005
De Dag van 'Als Het Kindje Binnenkomt'


Multatuli zou tevreden geweest zijn als ie de entree van Baby Big tijdens de workshop vandaag had meegemaakt. Iedereen was al binnen toen ik met Baby Big in mijn armen binnenkwam. Ik moest meteen aan de Camera Obscura (Multatuli) denken: 'Als het kindje binnenkomt'. Totale adoratie. Er was een vrouw bij die zich sinds kort orienteert op het leven van landbouwhuisdieren. Die viel met haar neus in de boter. Liefde op het eerste gezicht. Zal me niks verbazen als die nu ook van een eigen boerderij droomt. En BabyBig voelde dat ook meteen. Ze kroop meteen bij haar op schoot...

Het is vreemd dat Lady Lolita weg is. Heb wel een hoekje voor haar gemaakt en het witte kipje zit er nog steeds te broeden, maar ik sta er letterlijk met lege handen want Lady Lolita hoeft geen appeltje meer om te smikkelen. Heb haar verhaal verteld, dat ik haar niet op eigen land kon begraven. Ik voel heel goed dat ze hier niet meer is. Zachte Kees, Mollie, Grijze Kat, Bessie (Billie Bofkont's zus) en alle anderen die zijn hier nog steeds. Want ze liggen hier begraven. Ze blijven er altijd bij. Maar Lady Lolita ia gewoon weg en dat verschil is heel goed merkbaar. Ik doe het nooit meer zo.

Tussen de bedrijven door moest ik nog even de radio te woord staan voor een varkenspraatje. Toen ik alle namen opnoemde hoorde ik mezelf Lady Lolita ook nog zeggen. Daar moet ik dus nog even op oefenen.

Vrouw Vos is geadopteerd! En Gevaarlijke Eddy!
Leuk dat niet iedereen zich meteen op BabyBig en Maximiliaan hebben gestort.
Trouwens BabyBig begint nu al haar onschuld te verliezen. Drie weken oud en Ik kan nu al niet meer ongepantserd in bed liggen. Ze is wild, wroet en bijt dat het een aard heeft en ontziet daarbij helemaal niks. Met scherpe, harde hoefjes loopt ze doodleuk over je gezicht heen en weer, probeert je tenen er af te bijten en stompt al zo hard met haar neus dat de blauwe plekken al weer te tellen zijn. T-shirt en lange broek moeten dus aanblijven. Het blote vel is te kwetsbaar om het bed te delen met zo'n rauwdauwertje.



Zaterdag 5 februari 2005
De Dag van Zaal 100


Zelden zo'n leuke infomarkt meegemaakt.
Zaal 100 in Amsterdam West. Een eetfestijn voor vega's en vege's en een aantal actie groepen die allemaal roepen dat er geen dierenleed mag zijn. Zoiets. Ik was uitgenodigd omdat de organisator mij op de televisie had gezien.
Het zaaltje was klein, heel klein, de actiegroepen waren met veel.
Dat betekende dat iedereen eenderde deel kreeg van een smal tafeltje.

Iedereen was er weer. PvvD, Varkens in Nood, de Vegetariersbond etc. We keken mekaar verbijsterd aan. Dirk Jan van VIN en ik kregen de slappe lach en toen begon het improviseren. Eigenlijk moest je je spullen boven op je hoofd leggen, dat was ongeveer de enige plaats. Maar toen zag ik het licht. In de hoek van het zaaltje stond een piano. Die heb ik geannexeerd en heb er een flatgebouw van gemaakt.
Stapelen dus. Samen met het stukje tafel werd het nog heel wat. DirkJan zat de hele avond vanwege ruimtegebrek met een rubber varken op schoot. Prachtig gezicht.

De avond was enig. Nu blijkt hoeveel mensen Het Beloofde Varkensland en de Familie Bofkont kennen vanuit de media. Een moeder met een dochter van veertien hadden een schitterend verhaal. Dat meisje was op haar zesde jaar verliefd geweest op een Frans varken. Echt serieus verliefd. Ze wilde met hem trouwen. Daar ga ik nog over schrijven, dat kan niet anders.

En ik had de avond van m'n leven want ik ben al meer dan 10 jaar op zoek naar een man die in de Cevennen woont met wilde varkens. Ik ging hem destijds opzoeken in 1994, maar moest door een zieke vriendin halverwege terug naar huis.
Zijn adres ben ik kwijtgeraakt. Al die jaren ben ik er aan blijven denken, hoe jammer etc. Komt er gisteravond een vrouw langs en die heeft een poosje bij die man en zwijnen gebivakkeerd! Kastanjes rapen in de bossen voor de wilde varkens! Dat was ook al weer lang geleden, maar ze gaat zijn adres opzoeken.
Dat wordt een reisje naar de Cevennen...



Vrijdag 4 februari 2005
De Dag van Dierennieuws.tv


Dierennieuws.tv. Slimme move van Henk om het zo te noemen. Iedereen denkt dus dat het op tv is. Dat is niet zo. Het is internet. Hij was hier vanochtend met z'n cameraman. 18 minuten film per uitzending. Daar draaien ze 2 dagen voor en daarna nog eens 3 dagen montage. Oei, dat is dus bijna een dagtaak. Liep te blaffen als een gek, droge hoest. Maar ik denk dat de opname wel wat geworden is. Aagje liet in ieder geval een paar keiharde scheten als dank voor de massage.

Baby Big is een Blije Big. Ze speelt en rent en doet of ze met 12 andere biggen de boel onveilig maakt. BB - Bebe - Blije Big - Boze Big - Beauty Big - Boeren Big - Baby Big - Bijzondere Big - Bevrijde Big - Belgische Big - Bonte Big. Met BB kun je dus veel kanten op. Misschien blijft 't wel BB.

Varkens in Nood had een house warming. Leuk onderkomen in een bedrijvencomplex op de Hoogte Kadijk. Jet - van Filosofie voor de Zwijnen - vertelde dat ze in de natuurwinkel was aangesproken over het overlijden van Lady Lolita! Han en Lousje Voskuil nog even bijgepraat over Rendac en zo. Hij informeerde hoe het toch met de gans ging, want toen Lousje bij mij was had ze hem niet gezien.
Leuk dat de dieren zo leven bij iedereen. Ik was blij dat Baby Big er niet bij was. Heeeel eventjes had ik het overwogen, maar toen ik er was, dacht ik, nee toch veel te druk.

Ze is vanochtend pas voor de eerste keer in de presentatiestal geweest. Dat was een hele belevenis.
Maar ze is dapper. Als ze m'n stem maar blijft horen is het goed. Verder begint ze al behoorlijk te gillen als ze haar zin niet krijgt. Ik doe dan net of ik het niet hoor - wat niet eenvoudig is - want ik wil dat ze het meteen afleert. Volkomen negeren. Het helpt wel.

De Belgische Vegetariersbond heeft om een interview gevraagd. Dat lijkt me wel interessant. Las trouwens dat er iets nieuws is. Vlees gemaakt uit melk, Hoe het kan weet ik ook niet maar het schijnt er hetzelfde uit te zien en net zo te smaken. Ga het meteen kopen. Dat wil ik zien. En vooral proeven...



Donderdag 3 februari 2005
De Dag van Baby Big


Was leuk praatje met Jeroen van Inkel vanochtend op Veronica.
Nog steeds komen er mails en kaarten binnen voor Lady Lolita. Waarom ze hier niet begraven is, wordt veel gevraagd. Tuurlijk had dat gemoeten. Maar ik ben niet anoniem meer. Verlinking ligt dus op de loer. Zodra het kan qua timing ga ik die hele kwestie aanzwengelen bij het Ministerie. Dit gebeurt niet nog een keer zo. Komt dus nog.
Dezelfde journalist die dat mooie stukje over haar schreef in het Parool komt volgende week een grote reportage maken voor de zaterdagkrant Parool PS van de week. (19 februari). Veel foto's daarbij. Hele eer. Krijgen zij de primeur van Baby Big.

Baby Big krijgt praatjes en dat is een goed teken. Ze gaat tekeer als een overspannen cavia als ze wil eten. Een oude krant als speelgoed wordt compleet aan flarden gescheurd. Waarom krijgen de bigjes dat in de bio-industrie eigenlijk niet? Een stapeltje oude kranten zou wonderen doen tegen hun verveling. Dat zal wel lastig zijn want dan komen die snippers in de mestkelder terecht denk ik. Zoiets zal het wel zijn.

Ze gaat nu uit zichzelf op de kattenbak zitten en gebruikt mij regelmatig als medebig. Dat wil zeggen dat er aan mijn gekauwd, gesabbeld en gezogen wordt. Als ik niet uitkijk trekt ze hele plukken haar uit mijn hoofd.
Ben benieuwd tot wanneer ze in bed kan blijven slapen, want sterk wordt ze ook al, zo klein als ze is. In haar kopje zit nu al de befaamde ' Miss Piggy's take this' kracht.

Morgen komt Henk ten Napel (ombudsdierenman) die een eigen Dierennieuws.tv programma maakt voor opnames. Een jaar geleden is hij hier al eens geweest om daar over te praten. Toen stond alles nog in de startblokken. Het is hem dus toch gelukt. Ben benieuwd hoe hij het voor elkaar gekregen heeft qua financiering en zo. Morgen weet ik meer.



Woensdag 2 februari 2005
De Dag van Het Gesnotter


Ik ben in geen jaaaaren verkouden geweest, maar nu is het raak. Gister al de hele dag zo'n droog kuchje en nu alles d'r op en d'r an. Nou dat moest maar gauw weer overgaan, want dat bevalt me niks.

Een bruid en haar vriendinnen vanavond ontvangen. Ik ga vroeg naar bed, Morgenochtend heb ik radio-interview met Jeroen van Inkel op Radio Veronica .



Dinsdag 1 februari 2005
De Dag van Het Jubilerend Echtpaar


Duizenden Belgen hebben vandaag mijn site bezocht. Dat bezoekje heeft dus wel effect gehad.

Biggie begint zich thuis te voelen. Ze wordt ondernemend en begint me nu echt te begroeten en achterna te lopen. Het nieuwe eten is een succes en gaat er in als koek.
En wat heel bijzonder is, ik kan haar optillen zonder dat ze krijst. Sterker nog ze springt tegen me op met dat kleine stevige lijftje en wil dan opgetild worden of op schoot zitten. 's Nachts ligt ze als een gloeiend heet kruikje naast me in bed. Ze is nog kleiner dan Booswicht en die is al zo klein.

Vandaag een echtpaar hier dat 25 jaar getrouwd was inclusief chauffeur en cameraman. Ze kregen een private session en dat werd erg leuk.



Maandag 31 januari 2005
De Dag van De Poll


Op een Belgische tv site staat een poll over de varkensmassage. Het schijnt dat er een paginagroot verhaal staat in de Belgische Telegraaf zeg maar en het is ook op het televisienieuws verschenen.

Op 17 april hou ik een open dag ('Open Deur') voor de Belgische boeren, die het hier wel eens met hun eigen ogen willen zien. Vanmiddag speciaal voer gehaald voor Biggie, want ze heeft nog steeds niks gegeten van het spul dat ik met haar mee kreeg. Omdat ze nog zo ontzettend jong is heeft ze ook iets anders nodig omdat ze nog niet in staat is om dat andere poeder te verteren.

Nu heb ik een soort melkpoeder dat met water aangelengd moet worden. Voor de zekerheid had ik ook een flesje gekocht. Maar ze slobberde het zo van het schoteltje af. Dat laat ik dus maar zo hoe leuk het ook is om de fles te geven. Maar ik ben o zo bang dat het daar ook een vervelende verwende klier van kan gaan worden.