Zondag 2 januari 2005
De Dag van De Grote Schoonmaak


Zo. Het is weer eens zover. De bezem moet er weer doorheen. 'Weg met die troep'. Een paar jaar geleden kocht ik dat boekje en werd op slag vrolijk. Heerlijke boekjes zijn dat. Je ziet meteen een heel geordend leven voor je. Alles schoon en fris, mooie stapeltjes in de kasten etc. Een van de leukste dingen vond ik dat er gezegd werd, dat als er een nieuw ding het huis in kwam en meteen vijf moesten verdwijnen.
Helaas het echte leven is anders. Met dieren al helemaal. Die houden niet van opruimen. Die willen alleen maar op je schoot zitten en aandacht, ook al zit je in de grootste bende. Maar vandaag dan toch maar weer de goede voornemens bij mekaar geharkt en een goed begin gemaakt.

Vanmiddag is het oude houtfornuis eindelijk aangesloten en vanavond brandde er al een knappend houtvuurtje! Roodpels stond er meteen bij. Als de dood dat hij er bovenop zou springen, maar gelukkig was hij slimmer en zocht er een lekker warm plekje onder.

Nu Miss Piggy uit huis is, moet je mij horen, net alsof ze het ouderlijk nest heeft verlaten - wat in zekere zin ook zo is, want mijn bed is verruild voor een warme plek in de stal - heeft het ook weer zin om er eens flink de bezem door te halen.
Een big in huis is enig, niks leukers dan dat. Maar aan het eind van het liedje, moet de boel toch opnieuw geschilderd en opgelapt worden, want ze maken er gewoon een bende van.



Vrijdag 31 december 2004
De Dag van Alles Moet Anders!


Om het stukje te lezen klik hier
Tot mijn verrassing stond Maximiliaan vandaag op de voorpagina van Het Parool. Ik was wel gebeld over de diepte en hoogtepunten van het jaar 2004, maar dit wist ik niet. En een leuke foto! Die moet gemaakt zijn door Dagblad van Het Noorden, want ik zit bij Maximiliaan in het Blije Beesten Busje, vlak voor dat we naar huis rijden. Kennelijk rouleren die foto's, ik weet het ook niet precies hoe dat zit.

Maximiliaan gaat met sprongen vooruit. Hij laat zich weer aanhalen en vandaag ging hij zelfs plat! Gister hoorde ik van een vriendin dat zij via via had gehoord dat er mensen te achterhalen zijn die hem aan die paal hebben zien staan aan een ketting. Er zou een meisje bij gestaan hebben en die riep de hele tijd dat het zo goed met hem ging. Daarna is hij die kerk ingesleurd... Ik heb inmiddels een telefoonnummer, dus dat ga ik eens even haarfijn uitzoeken... Morgen een nieuw jaar. Alles Moet Anders!



Maandag 27 - Donderdag 30 december 2004
De Week van Zoals Het Altijd Gaat


Een week zoals deze weken altijd zijn. Rommelig. Lummelig.
Vol nieuwe plannen, maar nog geen zin om er aan te beginnen.

Was te gast bij NCRV Plein Publiek. Een eindejaarsprogramma over levensinsteliing en levensbeschouwing. Samen met Kathleen Ferrier van het CDA was ik uitgenodigd. Het thema was actievoeren. Ik eerst een half uur, dan zij en dan nog een half uur samen. Het was weer als vanouds heerlijk om te doen. Kind aan huis word ik daar een beetje. Voor de vierde keer alweer.

Uitgebreid bij Vertigo met journaliste Mirjam van Immerzeel thee gedronken en bijgekletst. Ze heeft haar eerste boek geschreven en bracht er eentje voor me mee. 'Dilemma! Wil ik een kind of niet?' En ze gaat een verslag schrijven als de 30 IBM Top vrouwen in het voorjaar de training 'De goeroe ligt in de modder' komen volgen. Leuke dingen dus allemaal.