Zondag 28 november 2004
De Dag van De Fantastische Scouts


Wat een onvoorstelbare hoeveelheid werk is er vandaag verricht! Dat had ik niet durven dromen, maar er heeft een witte tornado over het erf geraasd. In mijn eentje was ik hier weken en weken en weken mee bezig geweest. En ze vonden het ook nog eens hartstikke leuk om te doen, dus ze komen terug. Een heerlijk idee. Ik heb zelf voornamelijk voor eten en drinken gezorgd. Tussen de middag verse frieten gemaakt, zo'n 5 kilo aardappelen geschild.

Stond er nog een man voor het hek voor de lezing 'Help, ik wil vegetarier worden'. Ik had iedereen gemaild dat ik de datum verplaatst heb naar het voorjaar, maar hij was op de bonnefooi (schrijf je dat wel zo?) gekomen. Pech dus. Maar hij kreeg een private tour en had een opmerkelijk verhaal. Had samengeleefd met 5 vegetariers, was het zelf ook, maar nu de kinderen het huis uit waren zondigde hij af en toe weer met een halve kip van de grill.

Morgen weer een nieuwe week. Dat wordt de Week van Maximiliaan. 2Vandaag bijt het spits af, die komt morgenmiddag voor overleg, hoe het aan te pakken met hun Maximiliaan reportage. Op het moment kan ik niks verzinnen, maar ik word ongetwijfeld vannacht wakker, ga liggen nadenken en dan weet ik het morgenochtend allemaal weer.



Zaterdag 27 november 2004
De Dag van LINDA


klik hier voor het hele artikel
Kreeg eergister mailtje van een meisjes of ze 'dat t-shirt' bij mij kon bestellen, zoals in LINDA. Ik wist nog van niks, maar het blijkt dat ik in het decembernummer van LINDA sta in de rubriek Het Goede Doel. Dat is mooi, want het stond pas in de planning van volgend voorjaar. Vrolijke foto geworden, een eer om in die rubriek te staan.

Een club vrijgezelle meiden kwamen vanmiddag de stallen onveilig maken. Het was leuk, maar ze waren zo druk met elkaar aan het kletsen dat Rosamunde op een gegeven moment een paar beuken uitdeelde. Dat kwam ook omdat Miss Piggy het op een krijsen zette en daar moet ze niks van hebben. Rosamunde maakte indruk zodat iedereen een beetje inbond. Wel bleek dat de penningmeesteres haar portemonne verloren had.

Nog eens met een looplamp het hele erf en alle stallen doorgelopen, maar niks. Morgen nog maar eens goed zoeken met de scouts, die met een hele club komen om de handen uit de mouwen te gaan steken. Hard nodig want er is een hoop werk te doen vooral op het erf. Vegen, modder wegscheppen, bij Gevaarlijke Eddy en Caesar een hele bult oud hooi wegsteken, allemaal van die klussen die altijd blijven liggen.



Vrijdag 26 november 2004
De Dag van Wageningen en zo


De Sophia Vereeniging kwam langs, een dame uit het bestuur en een meisje van kantoor, die ook bij Spong had gewerkt, zo bleek. Ze had de uitspraak van de oormerken nog voor een of ander werkstuk gebruikt.

Het is een gedoe van belang op het erf. Vrouw Vos, Aagje en Miss Universe zijn alledrie berig. Ze lopen nu weer los op het erf. Dat leek al heel lang een goed plan. Vrouw Vos en Aagje zijn een stuk rustiger dan toen ze jong waren, dus de kans dat ze dwars door de ruiten gaan is niet groot meer. Dat is meer iets voor Miss Piggy. Wat een dwingeland is dat geworden.

Ik kwam ineens op het idee om haar een poosje bij Aagje te laten wonen. Dan kan zij haar nog wat opvoeden. Het is een prachtig gezicht, Vrouw Vos die zo los rondloopt, op bezoek naar de koeien gaat en heel ontspannen overal een beetje rondneust. Wat ontzettend jammer is dat Aagje het niet kan laten om over de sloot te springen om het weiland van de buurman te molesteren. Daar moet dus toch een soort omheining komen. Erg vervelend, heel duur en loeiveel werk. Honderden en honderd meters. Wat een rotklus.

Ook nog een student uit Wageningen die mij kwam interviewen voor een waanzinnig leuk project. Varkens en zorg. De bedoeling is dat er een groep varkens gehoed gaat worden door groepen, die dat op de een of andere manier nodig hebben in een bos van Staatsbosbeheer. Klinkt heel interessant. Eind januari is er een bijeenkomst in Wageningen met 20 genodigden, vanuit verschillende disciplines, maar allemaal rondom het varken. Ik ben ook van de partij.



Donderdag 25 november 2004
De Dag van Wakker Dier


Klik hier om je aan te melden!
Wakker Dier gaat groot uitpakken met het nieuwe jaar. Een spel, genaamd Goed Voornemen moet zowat iedere dierenliefhebber in actie brengen. Het hoe en wat precies wordt binnenkort nog uit de doeken gedaan maar er vallen prijzen te winnen.
De hoofdprijs is de workshop 'Communicatie met het Varken'. Daar ben ik trots op. Want de workshop draait nu al meer dan anderhalf jaar en wordt nog steeds beter. Dat komt ook omdat de bekendheid steeds groter wordt en er steeds meer mensen op af komen. Het is altijd een gezamenlijke prestatie: De dieren en de mensen. En altijd is het weer bijzonder.
Hartstikke leuk dat 't nu in de prijzen valt.


Kreeg telefoontje van een vrouw die op een verschrikkelijke manier belazerd is. Ze dacht dat ze haar geitjes had ondergebracht bij een stichting. Die had op Marktplaats geadverteerd. Toen ze de beestjes wilde opzoeken blijkt die hele stichting en het adres niet te bestaan. Toen belde ze mij. Wat ze moest doen? Ik vrees het ergste: de rituele slachter, omdat de zogenaamde stichting alleen geiten, bokken en schapen wilde. Ik heb de Telegraaf ingeschakeld, die moest ik toch nog spreken, want volgende week is het zover: Maximiliaan komt! Heb alles al doorgesproken met de dierenarts. Morgen meer daarover.



Woensdag 24 november 2004
De Dag van De Dierenartsen


Vandaag ben ik gebeld om een lezing te houden voor dierenartsen en aanverwanten op de 16e december, ergens in het land. Daar heb ik op zich zin in, want er valt wel wat te zeggen over dierenartsen en communicatie. Dat moet het onderwerp dus zijn. Toeval wil dat ik die middag ook geinterviewd ga worden voor het blad Dierenarts in Beeld en die avond een lezing hou voor de Sophia Vereeniging.

Maar ik heb voorgesteld om het hier te doen op Het Beloofde Varkensland en dat is goed. Nu alleen dat interview nog omzetten of het tegelijk laten plaatsvinden, dat zou ook nog een mogelijkheid zijn. Het is dus druk. Twee Vandaag belde over Maximiliaan. Dat ga ik morgen eens even regelen.
Eens kijken hoe dat mannetje hier komt. Twee Vandaag wil er een reportage van maken. Op zich leuk idee.



Dinsdag 23 november 2004
De Dag van Bijna Berenfeest


Zaterdag is het al Berenfeest bij de Stichting Vier Voeters
(Komt allen - Zaterdag 27 november 12.00 - 16.00 uur - Haarlemmer Houttuinen 21a Amsterdam vlakbij het Centraal Station).
Vanmiddag zat ik dus in de P.C.Hooft met A. om aan de laatste zaken te werken. Ze kwam met twee berenpakken aanzetten van de feestwinkel.

Hele lelijke pakken met monsterachtige koppen. Dat waren geen beren, maar een soort apen met hele gemene gezichten. En daar zou ze dan mee moeten flyeren op schoolpleinen en zo. "Nou als we dat doen, komt er geen mens" zei ik. We hebben ze onmiddellijk afgekeurd en andere pakken gehaald.

Die komen een stuk meer in de richting. Het jammere is dat er niet goed is nagedacht hoe en waar je doorheen moet kijken. Het gevolg is dat de kop op haar achterhoofd eindigt, omdat ze door de bek heen moet kijken. Wie o wie maakt eens echt goede kostuums voor dierenactiegroepen, die er mooi uitzien en ook werkbaar zijn? Helaas heb ik geen tijd maar anders zat ik zo achter de naaimachine. Als ik nog in de vormgeving zou zitten zou ik het wel weten...

Verder hebben we gewerkt aan een aangepast persbericht, want nu blijkt dat er op de IDFA een documentaire draait over dat DANSBERENPARK BELITSA in Bulgarije! A. zal er heen gaan en ook daar ter plekke gaan flyeren. En ze komt zaterdag op de radio, dus hebben we dat interview geoefend.

Na afloop was ze bekaf. Ik realiseerde me dat het geven van een interview hard werken is. Zeker als je er geen ervaring mee hebt. Maar het komt allemaal goed.



Maandag 22 november 2004
De Dag van Nog Steeds Belgie


Belgen blijken volhouders. Nog steeds surfen ze als wilden over mijn sites heen en weer. Kreeg een schrijnend mailtje van een vrouw. Die had een big op haar verjaardag gekregen. Die is inmiddels groot en het arme mens is natuurlijk helemaal niet ingericht op zo'n groot roze monster. Wat is dat toch voor een achterlijk gedoe om een big cadeau te geven. Ze vroeg natuurlijk of dat varken bij mij kan.

Ook waren er vandaag nog drie hangbuikzwijnen in de aanbieding en twee geiten. Vorige week nog een paar poezen. Ik kan voor de rest van mijn leven een compleet asiel beginnen.

Het Radio 1 Journaal belde nu al voor het hoger beroep. Nou die zijn er vroeg bij. Ik hoop dat het nog een paar maanden duurt. Alsjeblieft zeg, weer van voren af aan beginnen, ik moet er even helemaal niet aan denken.