Zondag 21 november 2004
De Dag van bijna Duizend Belgen


Ben me rot geschrokken. Er ligt vlak voor de boerderij een dode poes langs de kant van de weg. Exact dezelfde creme-rode kleur als Rode Poes en haar zonen Roodpels en Gekke Goudoog. Maar zij waren het niet. Godzijdank! Blijkbaar lopen er nog meer kinderen van Rode Poes rond, verwekt in vroeger tijden en opgegroeid in het wild op de volkstuinen. Een andere verklaring is er niet.

Er hebben gister bijna 1000 Belgen op de site gekeken! En vandaag ook nog ontzettend veel. Allemaal mailtjes ook. Enig dat Vlaams. Het gekke is dat ze in Belgie het woord bio-industrie niet kennen. Zij hebben daar geen woord voor.

Ik werd gister trouwens aangekondigd als de Brigitte Bardot van de Lage Landen, daarna nog een hele zwik bijnamen en tenslotte als Miss Piggy. Ook goed. Trouwens er is weer een nieuwe bij. Gister in de Metroreportage: Moeder Theresa van de Landbouw. Die had ik nog niet.

Morgen moet ik spreken op een congres alsmede een speakerscorner leiden. Gaat niet over de dieren, maar over ondernemen met lef. No guts no glory. Zo is het maar net.



Zaterdag 20 november 2004
De Dag van de Belgische Radio


Belgie is helemaal wild geworden. Vanochtend was ik te gast bij een radioprogramma op Radio 2 in Brussel. Live publiek erbij, twee presentatoren en een heel leuk gesprek. Ik had model Aagje bij me. Er werd veel gelachen. Ze kwamen niet meer bij van alle namen.

Lenny Kuhr was ook te gast. Heel aardig mens. Na afloop nagepraat en er werd champagne geschonken. Ik werd aangesproken door o.a. een vrouw die er maar niet over uit kon dat zo'n nette madam met een big in bed sliep. Dat was toch niks voor zo'n mooie mevrouw dat gedoe met die varkens.

Van de week ook nog twee keer telefonisch op de Belgische radio en voorpaginanieuws in de Belgische kranten. En dat alles door Maximiliaan.



Vrijdag 19 november 2004
De Dag van de Varkensfluisteraar

Gister en eergister was het raak in Belgie. Ze zijn in de ban van de varkensfluisteraar. Varkenspsycholoog werd ik ook genoemd in de Telegraaf. Ze hebben flink uitgepakt. Mooie foto erbij. Gevolg: voorpaginanieuws in de Belgische Kranten en een paar radio-interviews. Morgenochtend moet ik naar Brussel voor een live-optreden voor de radio. Leuk!

Drukke dag geweest. Eerst Salto TV hier voor een reportage. Daarna een telefonisch interview als voorbereiding voor het live-optreden morgen in Brussel. Daarna kwam de groep van MEXX. Afscheidsfeestje van een collega. De hele dag was van minuut tot minuut helemaal volgeboekt. Leuke middag met die meiden. Tussendoor belde de KRO ook nog voor een reportage. En Marianne Thieme voor iets leuks samen met Wakker Dier. Maar dat verklap ik nog niet...



Donderdag 18 november 2004
De Dag van Doof en/of Blind

Workshop voor het management van het Landelijk Expertisecentrum Doofblindheid. Er was een dove vrouw bij, met een tolk. Ze was niet doof geboren, maar op haar zesde jaar geworden. Wonderlijk om je voor te stellen hoe dat moet zijn. Die voortdurende stilte in je hoofd. Na afloop van de geanimeerde kennismaking met alle dieren hebben we daar bij de borrel uitgebreid over gesproken. Ik vertelde dat ik als kind me altijd probeerde in te denken wat erger zou zijn: doof of blind.

Vanochtend interview gegeven aan de Metro voor de reportage van aanstaande zaterdag. De verslaggever kreeg een private tour en schrok zich een ongeluk van Vrouw Vos en Aagje, zo groot!



Woensdag 17 november 2004
De Dag van De Haagse Gemeenteraad

Vanmiddag zat ik bij de Haagse Gemeenteraadsvergadering. Tjerk van Zorg voor Dieren had alles geregeld en het was volle bak. EDEV en de Konijnenbelangen waren er ook. Ik heb kennelijk een vlammend betoog gehouden over de varkens, hun huisvesting en gedrag. Na afloop stelde o.a. de PvdA voor dat ik een rondje Haagse kinderboerderijen zou maken en mijn bevindingen op papier zou zetten.
Dat wil ik graag doen. Wie weet komt het toch ooit nog allemaal goed.
Het artikel in de Telegraaf met Maximiliaan ziet er spectaculair uit.



Dinsdag 16 november 2004
De Dag van Maximiliaan


Vandaag ben ik naar Klazinaveen gereden om Maximiliaan te bezoeken. Ik was er zenuwachtig voor, want Saakje - zijn baasje - had gezegd dat hij als een dolle stier te keer ging toen hij voor de tweede keer opgehaald werd. Dat is toen ook mislukt. Hij ging totaal over de rooie van angst. Daarna mailde ze mij wat ze moest doen en of hij niet naar Het Beloofde Varkensland kon.

Het viel me alles mee. De Telegraaf was er ook speciaal voor naar toe gereisd. Twee verslaggevers en een fotograaf. Deftig hoor voor dat mannetje. Ik had druiven voor hem meegebracht en die at hij meteen uit mijn hand. Hij heeft ontzettend lieve ogen, goed zichtbaar, ondanks dat hij aan de dikke kant is.

Nu moet ik hem nog ophalen en dat zal beslist weer problemen opleveren. Eens goed overleggen met een dierenarts of het raadzaam is om het onder een vorm van narcose te doen. Saakje vertelde ook dat hij nog een binnenbal heeft en kan dekken. Dat is een streep door de rekening want dat is niet de bedoeling. Nou, eerst maar eens goed nadenken hoe dit varkentje nu weer te wassen.

Hoorde dat de studenten veroordeeld zijn tot een dag op de boerderij werken. Wat een milde straf! Staat niet in verhouding met hoe ze dat arme dier toegetakeld hebben. Zijn buik is nog helemaal ruw en de haren van zijn rug zijn er helemaal af van het sleuren op de trap. Ook moest hij gloeiendhete bitterballen eten, zodat hij expres zijn bek zou branden. Wat een monsters!



Maandag 15 november 2004
De Dag van het 25-jarige Huwelijk

Vanmiddag werd er een reservering gemaakt voor een stel dat 25 jaar getrouwd is in februari. Ze komen voor een prive-sessie met de varkens.
Er komt een fotograaf mee en een chauffeur. Ontzettend leuk, daar ga ik eens een heel mooie belevenis van maken.
Verder alles rond gemaakt met de verslaggevers van de Telegraaf. Morgen ga ik al naar Maximiliaan.