Zondag 14 november 2004
De Dag van De Grote Groep

Weer een enorme bult mensen die allemaal op de workshop Communicatie met het Varken afkwam. Steeds meer mensen zeggen het aan elkaar door. Er was een vrouw, van wie ik zou zweren dat ze er de vorige workshop ook was. Bleek het haar tweelingzus te zijn! Ze staat voor de klas in Aalsmeer en alle kinderen hadden de varkens en het oormerken-intem gezien op de School TV. Nu wil ze hier komen met de klas. Natuurlijk, heel goed plan.



Zaterdag 13 november 2004
De Dag van De Schone Varkens

Vandaag wederom een bruid en haar vriendinnen. De reservering was al van de zomer gemaakt. Het meisje dat het allemaal regelde heeft wel tig keer gebeld van te voren. Ze had o.a. gehoord van een vriend dat ze na afloop een uur in de wind zouden stinken van de varkens. Ik moest haar keer op keer gerust stellen. Uitgelegd dat dat alleen voor bio-industrievarkens geldt. En dat dat dan niet de schuld van de varkens is, maar van hun huisvesting, omdat ze op hun eigen gierput leven.
Dat een varken dat zo vrij kan leven als hier totaal niet stinkt.

Het werd een prachtige middag en ze waren stomverbaasd dat de varkens hier zo schoon zijn en helemaal niet stinken!
Daar alleen al om zijn die feestjes goed. Ik krijg zo iedere keer de gelegenheid om aan de PR van de varkens te blijven werken.
Dat is en blijft heeeel hard nodig...



Vrijdag 12 november 2004
De Dag van Levende Have

Vandaag kwam de fotograaf van Levende Have - Jan Smit - langs om een foto te maken bij Aagje en Vrouw Vos.
We komen op de cover van het december nummer. De Dames waren klierig, kribbig en ongedurig en het was heel koud en grijs en nat.
Maar ik geloof dat het toch wel gelukt is. Aagje en ik, met de hoofden dicht bij elkaar. Dat viel niet mee want net als ik een beetje lekker zat vloog ze weer weg. Als een gek nog gewerkt om alle kopij op tijd in te kunnen leveren voor mijn maandelijkse columns in de diverse bladen. De Sophia Vereniging heeft me voor twee gastlessen gevraagd tijdens hun cursussen. Enig! En of ik stuk wil schrijven voor de Echo over de oormerken. Overal ja op gezegd...



Donderdag 11 november 2004
De Dag van Virbac

Vanochtend kennis gemaakt het het opperhoofd van de chips in Barneveld. Bijzonder aardige man. Het gesprek heeft geduurd van 11.00 uur - 14.00 uur! We hadden ook heel veel te bespreken. Er lagen allemaal kranten waar ik in stond. Veel boerenbladen en zo.

Toen ik thuiskwam stond broer P. op de stoep.
Heb een prachtig cadeau gekregen. Een of ander kastje, zodat ik nu ook op de boerderij naar AT5 en Barend en van Dorp kan kijken. Alle zenders dus. Voorheen was het alleen 2 en 3.



Woensdag 10 november 2004
De Dag van De Verjaardag

Vanochtend op Radio Noordholland. Eerst nagepraat over de crematie van Theo van Gogh. En daarna natuurlijk over de chips van de Familie Bofkont.
Ik was jarig, maar dat is verder geheel voorbijgegaan als een gewone dag.
Dat wil dus zeggen druk druk druk.
Wel leuk dat Aagje mooi in de Telegraaf staat, geflankeerd door dierenarts en mij. Geen oormerken voor Familie Bofkont! Het mooiste verjaardagscadeau.



Dinsdag 9 november 2004
De Dag van De Chip Primeur


met dank aan fotograaf Richard Mouw
Gevaarlijke Eddy was als eerste aan de beurt. Dokter John is ziek, dus kwam zijn collega Jacques. Telegraaf fotograaf erbij. Historisch moment. Het eerste gechipte landbouwhuisdier! Ze staan nu ingeschreven bij de NDG (Nederlandse Databank voor Gezelschapsdieren). Precies wat ik wou. Het zijn gezelschapsdieren. Punt uit.

Vanavond met Stinkwijfje naar Schagen geweest. Paula heeft de hechtingen er uit gehaald. Ze is ruim 6 ons aangekomen! En Paula vond dat ze weer het dikke glanzende vachtje heeft als van een kitten.



Maandag 8 november 2004
De Dag van Het Sprekersplatform

Eindelijk ging de afspraak met de fotograaf en de interviewer van het Sprekersbureau van Henk Westbroek door. Fotograaf en zijn assistent hadden goed gevoel om mij met een dier te fotograferen. Dat vereist een speciaal talent. Maar weinig fotografen bezitten dat.