Zondag 7 november 2004
De Dag van Het Oostenrijkse Feestvarken

De jarige was een Oostenrijkse vrouw, die 50 werd en hier haar verjaardag vierde. Leuke mensen bracht ze mee. Zoons met aanhang, haar vrijer, familie, vrienden. Bijzondere middag werd het. Vooral het eind was goed toen ik nog voor iedereen de persoonskaart trok.



Zaterdag 6 november 2004
De Dag van Even Helemaal Niks

Nou helemaal niks... Morgen een verjaardagsparty, dus sloven, schoonmaken en spullen in huis halen. Het was wel lekker weer even alleen met de beesten te zijn.



Vrijdag 5 november 2004
De Dag van Lousje in Varkensland

Ik ben af en aan gebeld door de media. De uitspraak is ingeslagen als een bom.
Alle dagbladen schrijven. Krista van Velzen (SP) heeft al kamervragen gesteld aan Veerman om zijn beleid aan te passen. Wakker Dier zit er boven op etc. etc.

Het was ook de dag van Lousje Voskuil. Ik heb haar opgehaald uit Amsterdam en hier mee naar toe genomen. Kon ik haar mooi interviewen voor het blad Levende Have en meteen foto's maken van haar en Vrouw Vos. Aldus geschiedde. Was erg leuk.



Donderdag 4 november 2004
De Dag van de Advocaat der Dieren


Spong en ik grepen mekaar vast, toen de rechter eindelijk het verlossende woord sprak. Vrijgesteld van alle gerechterlijke vervolging!
Wat een triomf! Hij zei tegen de Telegraaf dat het een uniek en baanbrekend proces was en de rechter een moedige uitspraak had gedaan omdat hij de eerste rechter was die de dierenrechten had doen gelden.

Meteen kwam de tamtam op gang. Ik moest nog naar een presentatie van een boek, maar dat kwam er niet meer van. De pers belde af en aan, felicitaties stroomden binnen. Het leek wel of ik jarig was. Er stond kennelijk een bericht op ANP, want ze wisten het allemaal. Hartstikke goed, ik hoef er dus zelf niks meer aan te doen qua persbericht en zo.

Dat het veel stof doet opwaaien is nu al heel erg te merken. Boerenorganisaties worden om commentaar gevraagd, de hobbydierhouders hebben een persbericht doen uitgaan, de chipfabrikant is ingelicht en gepolst etc.etc.
Dit gaat nog een lange staart krijgen.



Woensdag 3 november 2004
De Dag van Maximiliaan


Het Wellant College uit Rotterdam voor een workshop. Allemaal meiden. Verlegen, giechelende pubers. Weer eens wat anders. Ze vonden het wel leuk.
Ik ben nog steeds mal. Kreeg mailtje van Saakje van Max. Die werd opgehaald voor zijn nieuwe adres en ging volledig over de rooie. Nu komt hij toch hier. Maar dat moet heel voorzichting aangepakt gaan worden.

Lousje Voskuil gebeld voor het interview voor Levende Have. Ze kan gelukkig aanstaande vrijdag, anders had ik een enorm deadlineprobleem gekregen. Ik ga haar ophalen en dan doen we het interview hier. Nog even met Han Voskuil gepraat aan de telefoon.Toen ik zei dat de officier van justitie de namen van de dieren niet oplas van het proces verbaal zei hij: "wat een lul". Wat enig voor zo'n deftige man.
Morgen weer naar de rechtbank. Morgen om deze tijd weet ik allang waar ik aan toe ben.



Dinsdag 2 november 2004
De Dag van Theo van Gogh


Vanochtend werd ik gebeld met Het Bericht. Ik kon het niet geloven. De hele dag voor de t.v. gezeten en achter de p.c. Tussendoor kwam School TV nog langs. Opnames gemaakt. Alles was onwezenlijk. Daarna wilde ik naar de Dam gaan. Maar ik besloot toch hier te blijven en heb het op de televisie gevolgd.
Verschrikkelijk.



Maandag 1 november 2004
De Dag van Golden Girl


Er zijn twee kuikentjes gestorven. Een ding is zeker met dieren. Je bent nooit meer zonder zorgen. Stinkwijfje is weer aan het overgeven geslagen en met Golden Girl ben ik naar de dierenarts geweest. Het hinken ging niet vanzelf over. Dat had ik namelijk gehoopt. Maar nee. Pijnstiller en medicijnen, twee maal daags.

Donderdag komt al heel snel nu. M. belde om te overleggen over Netwerk. Verder de dag besteed aan het schrijven van facturen en zo. Nog steeds krijg ik mailtjes over Maximiliaan. De Nieuwe Revu schrijft er aanstaand nummer over. Varkenspsycholoog noemde de verslaggeefster me. Hoe zou ze daar nu in godsnaam aan komen? Ik heb gezegd dat ik zo niet genoemd wil worden.
Morgen komt de School Televisie. Nog weer eens even over de oormerken.