Familie Bofkont Nieuws


Symposium Holistische Diergeneeskunde
zondag 5 maart 2006 - gratis toegang


VISIE
Caspar Broekman is oprichter van ADA - Alternatieve Diergeneeskunde Amsterdam.
Een jonge dierenarts met een eigen visie op diergeneeskunde.

Aanstaande zondag 5 maart organiseert ADA een mini - symposium over holistische diergeneeskunde:

Mini - Symposium Holistische Diergeneeskunde
14.00 - 19.00 uur
Plantage Doklaan 8 - 12
1018 CM AMSTERDAM

TOEGANG
Gratis

KOFFIE & THEE
Gratis

VAN HARTE WELKOM!

Sprekers:
Dafne Westerhof - oprichter Het Beloofde Varkensland: Varkensmassage
Jan Willem van Os - woorvoerder van de Groene Os: Homeopathie
Pier Oosterkamp - directeur Ecostyle: Voeding
Caspar Broekman - dierenarts: Visie op Diergeneeskunde & Acupunctuur

Graag aanmelden i.v.m. de pannenkoeken per mail of telefoon:
info@alternatievediergeneeskunde.nl
020 6360724

www.alternatievediergeneeskunde.nl



NIEUWS - 6 februari 2006
Familie Bofkont goes international
JAPAN
Vanavond de uitzending over Het Beloofde Varkensland
op de Japanse televisie.



BRUIDSSCHAT - 24 januari 2006
De Familie Bofkont is door het dolle heen.
We kunnen eindelijk een gigantisch stuk land gaan omheinen! Dit wordt het nieuwe droomland van de grote bio-industrie lummels. Al het materiaal wordt geschonken door Stichting de Zwaan.

Dit is een heel groot geschenk.
Afgelopen zomer hebben we het hoogbejaarde zwijntje de Zanger van hen opgevangen.
Deze gift beschouwen we als zijn bruidsschat.
Hiep hoi!



WITJE & ZWARTJE NIEUWS - 18 januari 2006
Zwartje & Witje maken het uitstekend. Ze liggen in een enorme berg stro bij te komen van hun hachelijke avontuur. Willum - alias De Magier, vanwege zijn bijzondere karakter - heeft zich over hen ontfermd.

Deze ervaringsdeskundige - als moederloos kuiken uit een bouwput gered en ook bij de Familie Bofkont terecht gekomen - legt ze de regels van het huis uit.

Meer Witje & Zwartje Nieuws Lees hier...



AAGJE's verhaal in de Sp!ts! - 18 januari 2006
BETER IN JE VEL DOOR OMGANG MET DIER.
Over varkens masseren en koeiengeluk
(met wetenschappelijke onderbouwing hahaha...)
lees hier...



WITJE & ZWARTJE NIEUWS - 17 januari 2006
Lieve Varkensvrienden
Ontzettend bedankt voor de vele hartverwarmende reacties!
Witje & Zwartje zijn gisteren goed aangekomen op Het Beloofde Varkensland.
Welkom zondag 5 februari om 14.00 uur om kennis met ze te maken.
Graag van te voren aanmelden op mail@familiebofkont.nl
Klik voor vergroting Telegraaf artikel



WITJE & ZWARTJE NIEUWS - 16 januari 2006
Vanochtend vroeg werd Dafne door Giel Beelen gebeld.
Er zijn 2 hangbuikzwijntjes gedumpt op de Veluwe.
De boswachters van Staatsbosbeheer hebben een huzarenstukje geleverd om ze te pakken te krijgen.
De hangbuikstakkers waren al 2 nachten aan hun lot overgeleverd in de ijskoude vriesnacht.

Dafne is nu op weg naar Garderen.
Wordt Vervolgd.



Groene Varkens en zeugen met 24 spenen...
15 januari 2006
In Taiwan zijn drie lichtgevend groene varkens 'gemaakt' met een groen hart en groene inwendige organen, voor wetenschappelijk onderzoek. Ik vrees dat het niet bij deze drie zal blijven...
Een zeug met 24 spenen
Laatst vertelde een Nederlandse vrouw heel opgetogen op televisie dat ze in China bezig was om varkens te ontwikkelen met 24 spenen. De bedoeling was om de zeug dan per dracht 24 biggen te laten werpen. Het varken als regelrechte vleesmachine.
Extra ingefokte ribben
Waar zouden die 24 spenen dan moeten zitten, vroeg ik me af. De fokzeugen van nu (Yorkshire) hebben allemaal al een onnatuurlijk lichaam, door hun kunstmatig verlengde ruggen. Dat komt omdat er extra ribben ingefokt zijn, zodat er meer karbonades uit te snijden zijn.
Aagje
Op de foto van het groene varken hierboven (Aagje, een Yorkshire zeug van Het Beloofde Varkensland) is die kunstmatig lange rug goed te zien. Door die lange ruggen lopen alle Yorkshires met stramme poten. Maar ja wat geeft dat, ze worden toch al geslacht met 6 maanden en bovendien hoeven ze helemaal niet meer te lopen vanwege ruimtegebrek in de bio-industriestal... (Aagje is inmiddels 7,5 jaar en heeft 14 spenen).
Wild zwijn
Een wild zwijn heeft van nature 4 tot 6 spenen. Die zitten niet allemaal keurig op een rij, maar zijn zig zag verdeeld over de buik. Dat aantal is voldoende omdat dit overeenkomt met de grootte van hun worpen.
Nederlands landvarken
Vroeger toen het ras Nederlands Landvarken nog bestond (voor de consumptie), hadden die dieren nog een compact, gedrongen varkenslichaam met een mooie rond aflopende rug en kont. Toen hadden de zeugen ongeveer 10 spenen.
Stretched limousine
De 24 spenen die de toekomstige Chinese varkens toebedeeld worden, kunnen onmogelijk op een rij geplaatst worden. Dan zouden die varkens door midden breken vanwege hun 'stretched limousine' model. Misschien dat het dan 3 rijen naast elkaar van 8 spenen gaan worden?
De klos
Ik hoop van harte dat het hele experiment mislukt, al hou ik m'n hart vast. Helaas zijn de varkens altijd de klos want ze lijken te veel op ons. 90% van hun DNA materiaal is gelijk aan dat van ons, dus uitermate geschikt voor wetenschappelijk onderzoek.
Eten
En wat betreft het opeten van varkens:
Je kunt ook stellen dat het opeten van een wezen dat zoveel op jezelf lijkt, toch wel erg dicht in de buurt komt van kannibalisme...
Dafne Westerhof & Familie Bofkont
Het Beloofde Varkensland
15 januari 2006
www.hetbeloofdevarkensland.nl



Varkens brengen geluk in het nieuwe jaar - 2 januari 2006
Persoonlijkheid
Het varken, dat is me er eentje. Speels, slim, aanhankelijk, soms erg lief, soms een kreng. Een bijzondere eigenschap van varkens is dat ze echt vrolijk kunnen zijn. Niemand kan zo schaamteloos genieten als een varken. Het varken is een dier met persoonlijkheid.
Biggetje
Wat zo jammer is, is dat bijna niemand dit (meer) weet. De meeste mensen kennen het varken alleen als karbonade op hun bord. Toch spreekt het varken als levend wezen nog steeds veel mensen aan. Wie smelt er nou niet voor een pasgeboren biggetje? Dat roze lijfje, dat onderzoekende stopcontactneusje, de grote zachte oren?
Volwassen varken
Spelende biggen zijn een genot om naar te kijken. En ook een volwassen varken dat heerlijk in het stro of in het weiland ligt, straalt puur geluk op je af.
Levend spaarvarken
Van oudsher heeft deze combinatie - varkens & geluk - mensen geïnspireerd. Volgens oud Hollands gebruik werd een bruidspaar vroeger een big cadeau gedaan op de bruiloft. De big ging mee naar huis als levend 'spaarvarken' en werd vervolgens vetgemest. Zo was het jonge paar in ieder geval verzekerd van een goed gevulde vleespot.
Voorspoed & geluk
Een afgeleide vorm hiervan komt tegenwoordig nog steeds voor. Oostenrijkers overhandigen elkaar op nieuwjaarsdag een varkentje in de vorm van een knuffel, beeldje of een marsepeinen knorretje. Ook in Duitsland - bij uitstek het land van de bratwursten - kent men deze traditie nog. Het varken als geluksbrenger voor het nieuwe jaar.
Goed voornemen
Iets voor Nederlanders? Ja! Dat lijkt me een goed plan.
Maar dan wil ik er wel iets aan verbinden. Een goed voornemen. Nu eens niet afvallen, of stoppen met roken, of op zoek naar een nieuwe liefde. Maar het voornemen om met meer liefde naar varkens te kijken en ze te geven wat ze verdienen:
Een prachtig leven naar hun eigen aard.
Vrij van pijn, angst, eenzaamheid en vernedering.
En als je ze dan toch nog per se wilt opeten, koop dan hun biologische scharrelvlees.
Gelukkig Nieuwjaar!
Dafne Westerhof & Familie Bofkont
Het Beloofde Varkensland
2 januari 2006
www.hetbeloofdevarkensland.nl



Gert-Jan Dröge gebeten door varken - 28 december 2005
Gert-Jan Dröge - bekend van Glamourland - is spreekstalmeester bij het Wereldkerstcircus in het Koninklijk Theater Carre.
Zaterdag 24 december j.l. meldde het Parool dat hij door het circusvarken is gebeten.
Gert-Jan Dröge:
"Trouwens, ik stond al eerder in de piste. In het 'Sterrencircus' van Joop van den Ende, een voorstelling waarmee we geld inzamelden voor een goed doel, hadden Sonja Barend en ik een nummer met een paard en een varken."
"Ik wist dat je zulke dieren alleen een suikerklontje met je vlakke hand mag aanbieden, maar het waren zulke lieve beesten, dus ik dacht: zo'n klontje kan ik ook wel even in hun mond stoppen. Maar ze beten prompt in mijn hand. Ik ben meteen naar het AMC gebracht voor een tetanusinjectie. Met witte handschoenen aan kon ik nog net weer aan de finale meedoen."

Wat Gert-Jan Dröge niet weet, is dat hij door onwetendheid gebeten is door het varken. Gelukkig heeft hij het suikerklontje NIET op de vlakke hand aangeboden, anders waren er nog veel grotere ongelukken gebeurd...
Varkensmisverstanden
Over varkens bestaan veel misverstanden.
Gert-Jan Dröge werd helaas door onwetendheid gebeten door het circusvarken.
Hij denkt dat het zijn eigen schuld is, omdat hij het lekkers niet op z'n vlakke hand heeft aangeboden. Niets is minder waar.
Een paard bied je een suikerklontje aan op de vlakke hand, zodat hij het er met zijn lippen van af kan pakken. Doe dit nooit bij een varken!
Een varken heeft een andere vorm bek en zal daarbij je hele hand meenemen...
Het zit zo:
Varkens hebben een waanzinnig scherpe neus.
Zodra het varken eten ruikt, komt er een stresshormoon vrij. Al is het een leeg kauwgumpapiertje in je broekzak - het varken zal niet rusten voor ie het te pakken heeft.
Alle varkens hebben van nature slechte ogen. Ze gaan dus direkt op hun reukvermogen af en het is dus onmiddellijk HAP!
De techniek van een varken uit de hand voeren is te leren, maar voor beginners uitsluitend op hangbuikzwijntjes. Gert-Jan probeerde echter het grote circusvarken direkt iets in de bek te stoppen. Dat is veel te gevaarlijk voor een leek, want zoals hij nu weet, hebben varkens vlijmscherpe tanden.
Arme Gert-Jan. Hij had gewaarschuwd moeten worden.
Dafne Westerhof
Het Beloofde Varkensland
28 december 2005
www.hetbeloofdevarkensland.nl