MOEDERDAG BIJ FAMILIE BOFKONT

De Moedervarkens van Familie Bofkont

Hou je van lezen? Dan zit je vandaag goed bij Familie Bofkont. Alle Bofkontmoedertjes in het zonnetje!

MOEKE
Te beginnen met Moeke. Gedumpt in het bos van Goirle. Hóógdrachtig! De bevalling vond plaats op Het Beloofde Varkensland. Vier van haar 8 baby’s – Apestaartje, Zilverrugje, Mokkeltje en Prins Harrie – zijn inmiddels stokoud. Van de week hebben we gewerkt aan hun beschermde-aanleunwoning-op-maat. Speciaal voor de Biggen van Moeke. Ze zijn altijd een hecht gezinnetje gebleven: Familie Hangbuik.
https://familiebofkont.nl/boek/moeke-en-biggen/

MISS UNIVERSE
Nadat ze jarenlang zowat iedere man in de workshops had belaagd, wist ze de kleine Prins Harrie van Moeke te verleiden. En daar kwam een liefdesbaby van. Miss Universe & Prins Harrie werden de trotse ouders van Zwarte Prins: het kleinste biggetje ter wereld. Dokter Peter had nog nooit zo’n kleintje gezien. Wij ook niet.
https://familiebofkont.nl/boek/zwarte-prins/

MOEDER KRAAK
Ook een in de steek gelaten varken. Samen met haar man, Vader Kraak, en haar oudste zoon Big Trouble. Gelukkig deed de politie een oogje dicht want Familie Kraak droeg geen oormerken. Om die reden moesten deze geweldige varkens van de overheid ‘vernietigd’ worden. We hebben ze net op het nippertje kunnen redden. Op Het Beloofde Varkensland kreeg Moeder Kraak nog 2 biggetjes. Dikke Peter en Keessie. Grote vraag: wie was hun vader? Vader Kraak, of…hun grote broer Big Trouble?
https://familiebofkont.nl/boek/familie-kraak/

LA MAMA
Keihardwerkende varkensmoeder. La Mama hoefde niet naar de slacht, we legden de rode loper voor haar uit. Met haar laatstgeboren biggetje liep ze Villa Varkensgeluk binnen. Een sprookje. Het bijzondere verloop van haar vrije leven met haar Edwinnetje staat uitgebreid beschreven in Very Important Pigs: https://veryimportantpigs.nl/lezen
https://familiebofkont.nl/boek/la-mama-en-edwin/

DE MOEDER VAN SJONNIE
De Moeder van Sjonnie! Nadat we Sjonnie hadden vrijgekocht, werd ik verliefd op de onderlip van zijn moeder. Van het een kwam het ander. Ook De Moeder van Sjonnie mocht haar kraamkooi uit. Op Het Beloofde Varkensland werd ze de dolgelukkige moeder van een samengesteld gezinnetje. Drie hangbuikbaby’s en 3 biggetjes uit de intensieve varkenshouderij. Toen haar kroost groter werd en de wortels van de eeuwoude bomen kapot knaagden, verhuisden De Moeder van Sjonnie met haar jongens naar het Bofkonteiland. Als beste gastvrouw ter wereld heeft ze daar honderden varkensgekken ontvangen.
https://familiebofkont.nl/boek/de-moeder-van-sjonnie/

BETSY
Wereldprimeur. Allereerste drachtige fokzeug die de mogelijkheid kreeg om een stro-nest te bouwen voor haar aanstaande bevalling. De vlag kon uit. Nog meer feestbalonnen: ze kreeg ook een eigen huisje in een eigen bos: het Bofkontbos. Daar werd ze moeder van 6 zonen en 4 dochters. Over die bijzondere tijd verscheen een dagboek:

‘Zondagavond 16 maart 2014 – 23.00 uur
Hallo jongens, meisjes, vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere leuke mensen! Hier ben ik dan ein-de-lijk. Ik kom net uit de kraamkooi en na een busreisje sta ik ineens in het Bofkontbos! Is dit echt waar? Ik kan zomaar in de rondte lopen! Ik heb meteen een modderbad genomen. En in mijn huisje ligt een dikke laag stro. Nu ga ik rusten, de biggetjes in mijn buik zijn van de opwinding zo aan het rommelen… O ja, en ik heet Betsy. Betsy Bofkont. Jullie gaan nog veel van me horen.’

https://www.facebook.com/BetsyTheTalkingPig/
én
https://familiebofkont.nl/boek/betsy/
én
https://FamilieBofkont.nl/boek/betsys-biggen/

GRANNY & MUK
Het varkensgeluk van de-bevrijde-fokzeugen-uit-de-vleesindustrie smaakte naar meer. Eerst La Mama. Toen De Moeder van Sjonnie. Daarna Betsy. Dus toen we de kans kregen om de 2 aller-oudste moedervarkens uit de varkensindustrie vrij te kopen, hoefde ik daar niet lang over te denken. Granny & Muk, de Grannies, hadden samen 511 biggetjes op de wereld gezet. Vijf honderd en elf biggetjes. Daar word je toch even stil van.
https://familiebofkont.nl/boek/de-grannies/

MOESJE
Tienermoedertje. Gedumpt. Ze liep met haar hele nest biggetjes te zwerven in het havengebied van Amsterdam. Nu wonen ze al weer heel wat jaren vrij en blij op Het Beloofde Varkensland. Net als Moeke een uitstekend moedertje over haar kroost. En net als Moeke altijd als gezin onder mekaar gebleven. Dat mag bij Familie Bofkont.
https://familiebofkont.nl/boek/moesje-en-co/

Fijne Moederdag allemaal!

PS
Hier spreekt Mem:
‘En ik dan?’

Tuurlijk Mem, het beste paard van stal, jij hoort er ook bij. De enige echte Moederkoe van Het Beloofde Koeienland. Moeder van Bulle. Moeder van Grietje. Eigenlijk pleegmoeder, maar zo toegewijd en liefdevol. Ook jij bent een MOEDER uit duizenden. Dankjewel wijffie!
https://familiebofkont.nl/boek/mem-en-bulle/

PPS
En last but not least: Eénoogje!
https://FamilieBofkont.nl/2022/03/varkensvrouwendag/

PPPS
Nog niet genoeg gelezen?
MOEDERVARKENSBOEKJE
https://bofkontboek.nl/moedervarkens.pdf

#moederdag #varken #moedervarken #koe #moederkoe #pleegkoe #pleegmoeder