APESTAARTJE & ZILVERRUGJE

x

Het kroost van Moeke (7 dochters en 1 zoon, geboren op Het Beloofde Varkensland na een hachelijk avontuur in de grote boze mensenwereld) heeft zich altijd afzijdig gehouden. Met succes. Zonder uitzondering waren zij altijd hun very own pigs. Moeke & Co waren een hecht gezinnetje, bemoeienis van buitenaf – mens of dier – ze moesten er niks van hebben.

Op één uitzondering na.

Repelsteeltje.

Toen zij als big uit het proefdierlaboraotorium kwam, mocht ze aanschuiven. Niet meteen natuurlijk, ben je gek. Varkens blijven varkens. Maar na een poosje begonnen Moeke’s kleintjes Repelsteeltje interessant te vinden. Moeke zelf bleef uiterst afstandelijk – en bij varkens gaat dat niet zonder slag of stoot – maar op een dag ging zij dan toch overstag.

Repelsteeltje werd haar aangenomen kind. Qua grootte vergelijkbaar met het koekoeksjong in het nest. Roze Repelsteeltje lag als een reuzin tussen Moeke’s zwarte minivarkensbabys, maar dat mocht de pret niet drukken.

Dat heeft een aantal jaren zo geduurd. De tijd verstreek en op een dag ging Repelsteeltje dan toch de wijde wereld in. Ze mengde zich in de grote groep bofkonten die nooit welkom waren bij Familie Hangbuik.

Maar een paar jaar geleden keerde ze terug naar haar adoptiegezin. Repelsteeltje werd ouder, kreeg behoefte aan het oude vertrouwde nest en schoof net zo makkelijk weer aan. De verloren dochter was weer thuis.

Moeke werd stokoud, ze overleefde zelfs een paar van haar zwartjes, en nu zijn Prins Harrie, Mokkeltje, Apestaartje en Zilverrugje nog over van die hele Familie Hangbuik. Met die twee laatste had Repelsteeltje van begin af aan al een hechte band.

Nu wonen ze met z’n vijfjes in een beschermde aanleunwoning. Allemaal al ver in hun 15-de levensjaar.

Hun aanleunwoning bestaat uit 2 vertrekken en sinds een poosje heeft Repelsteeltje zich afgezonderd: ze heeft de leegstaande kamer betrokken. En daar ligt ze nu de hele dag te mijmeren, neemt soms nog een modderbad, en laat zich uitgebreid verwennen met lekkere hapjes.

Maar een paar dagen geleden zochten Apestaartje & Zilverrugje haar ineens op.

Nooit eerder kwamen ze in die kamer, nu wijken ze niet meer van haar zijde. De familie heeft zich rond het ziekenhuisbed van Repelsteeltje geschaard. Ze blijven zelfs slapen. Dat geeft te denken.
Wordt Vervolgd.

Fijne maandag allemaal!

PS
EERDER OVER REPELSTEELTJE

1. OP REIS
https://FamilieBofkont.nl/2021/06/op-reis/

2. SLAGROOMWAFELS
https://FamilieBofkont.nl/2021/06/slagroomwafels/

3. BROODFEE
https://FamilieBofkont.nl/2021/07/broodfee/

#varkens #familie #aanleunwoning