COUNT YOUR BLESSINGS

AALTJE - vernoemd naar Aaltje Minke de Boer (8 oktober 1917 - 22 april 1975)

AALTJE
Dat mijn moeder Aaltje vandaag 103 geworden zou zijn, maar al 46 jaar voortleeft in mijn herinneringen. Dat de zoon van Antonie Kamerling een aangrijpende documentaire maakte over het onderwerp dat vroeger volstrekt taboe was. Dat roze Aaltje er nog steeds is en iedere dag samen met Dumpie wat lekkers krijgt.

BOFKONT-TRANSPORT
Dat Bofkontboerinnen Saskia en Karin 2 oude schoolkachels uit Groningen hebben opgehaald voor Familie Bofkont. En dat als er weer wat gehaald of gebracht moet worden, ze weer van de partij zijn.

GARAGEMAN
Dat, vlak voordat de Bofkontboerinnen naar Groningen vertrokken, bleek dat de zwarte Bofkontbus niet meer APK was. Dat we à la minute bij de Garageman (van Kippie) terecht konden. En dat die oude zwarte Bofkontbus nog helemaal picobello was.

SEASONS
Dat magazine Seasons een mooie reportage over Familie Bofkont wilde maken voor het januarinummer van 2021. Minimaal 6 pagina’s. Met een topinterviewer en een topfotograaf. Dat dat verleidelijk was, maar ik het niet aandurfde in deze coronatijd. Dat ze alle begrip hadden en rustig afwachten tot betere tijden.

BOFKONTEILAND
Dat ik een spontane ingeving kreeg: even een rondje Bofkonteiland doen. Dat we een hartstilstand kregen bij een groot gat in het gaas en Henkie, een van de Black Boys, al buitengaats was geweest… Dat de tweedehands kastanjehouten paaltjes op omvallen staan. Dat we nu voor een gigaklus staan: 400 meter gaas + paaltjes vernieuwen, maar dat Henkie niks ergs overkomen is.

PINDAKAAS
Dat Bofkontboerinnen Ariane en Lidy thuis bergen boterhammen met pindakaas smeren en ze 3 keer per week in een krat aan de dijk zetten.

WALNOTEN
Dat een Bofkontfan een handeltje in walnoten heeft, in haar woorden ‘van de noot een deugd maakt’, en de opbrengst aan Familie Bofkont schenkt.

BOFKONT BOETIEK
Dat de jongste zoon van Bofkontfan Linda de webshop voor de Bofkont Mondkapjes wil maken. Dat haar dochter en haar man de webshop willen gaan runnen. Joepie!

Fijne donderdag allemaal!

_____
Facebook + reacties    https://facebook.com/FamilieBofkont/posts/3421829967935659/