WILLY’S WATERMANAGEMENT + filmpje

MOZZARELLO bij een van zijn poelen toen er nog water in stond

Waar is de koning als je hem nodig hebt?

Majesteit we hebben een waterklusje voor U. Mozzarello afdouchen. (Mits U zijn goedkeuring wegdraagt natuurlijk).

Kunt U dan onderwijl Uw gedachten eens laten gaan over Mozza’s waterpoelen op Het Beloofde Koeienland? Allemaal opgedroogd.

Nu heeft de BofkontBuffel zo’n zware gietijzeren badkuip, U weet wel, die boeren vroeger als waterbak gebruikten voor hun koeien. Maar die badkuip is niet meer dan speelgoed voor Mozzarello.

Met de tuinslang duurt het een uur om die bak vol te krijgen. Het is water naar de zee dragen.

Mozza staat te wachten tot hij de gevulde kuip een loei met zijn hoorns kan geven. Het gevaarte zeilt alle kanten op. Weg water. Of hij duwt zijn hoorns onder water, tot zijn neus de bodem raakt. Ook een leuk spelletje. De reikwijdte van zijn prikkers past er net in, over de lengte-as gemeten dan, en de kostbare hectoliters klotsen over de rand. De badkuip verplaatsen om het vandalisme tegen te gaan, haalde niks uit. Mozzarello is slimmer en sneller en sterker dan wat of wie dan ook.

Droogte is een gegeven geworden.

Dat weet U als geen ander. Ook de hittegolf in Hollandse zomers lijkt een blijvertje. We moeten dus aan de slag met een structurele oplossing.

Iemand opperde de sloot leeg te pompen en daar Mozza’s poelen mee te vullen. Lijkt me (terecht) strafbaar. En gemeen. Waar moeten de eenden dan met hun kuikentjes zwemmen? En de kikkers? Een paar dagen terug zag ik zelfs een joekel van een karper!

Ik dacht aan U.

U heeft er voor doorgeleerd. Toe, kom! Maxima is ook welkom. Zal Zeus leuk vinden ;-)

Uw speedboot kunt u afmeren aan de Amstel. Daar haal ik wel vaker gasten op die per boot arriveren. De dochter van de Rijdende Rechter bijvoorbeeld, die met haar voltallige advocatenkantoor de varkens kwamen knuffelen. (Ik bedoel maar, Familie Bofkont is niet van de straat).

U kunt de primeur krijgen met Mozzarello.

Vanaf uw speedboot, of jacht, dat kan natuurlijk ook, lopen we rechtstreeks Het Beloofde Koeienland op. Dan is het nog zo’n 1000 meter te gaan tot Casa del Toro. Mozzarello kijkt al naar U uit!

PS
Welke maat heeft U? Dan zorg ik dat de kaplaarzen alvast op de wal staan.

BOFKONT TV – Watermanagement voor Mozzarello
https://vimeo.com/familiebofkont/202000812-watermanagement-voor-mozzarello
óf https://bofkont.tv/20200812-watermanagement-voor-mozzarello.mov

#koeien #watterbuffels #hittestress #watermanagement