VARKENSGESPREKKEN + filmpje

DIKKE PETER & KEESSIE (rechts) in hun biggentijd; nog niet in het bezit van slagtanden

De taal van varkens blijft fascinerend. Al die verschillende klanken van hoog naar laag en weer terug, ik schat wel 5 octaven, Maria Callas steken ze met gemak naar de kroon. En dan hebben we het over hun normale dagelijkse conversatie: van intiem gehum tot woedend gebrul.

Veel bezoekers schrikken zich een hoedje over hoe heftig varkens uit de hoek kunnen komen. Niks aan de hand, zo zijn varkens. Korte lontjes en dus emotionele uitbarstingen, hoort allemaal bij de aard van het beestje.

Maar eens in de zoveel tijd klinkt er ergens een geluid op en dan weten we: foute boel. Dat geluid kan maar één ding betekenen. Er op af!

Vanochtend was het weer zover.

De tweelingbroers Dikke Peter & Keessie zaten met hun slagtanden in elkaar vast. De oplossing is simpel: als een van de twee een stapje naar voren zou doen, zouden ze
zo weer los zijn.

Maar door de paniek (varkens worden panisch van iedere vorm van fixatie) trokken ze juist allebei naar achteren, met uiteraard het averechtse effect. Ze kennen het, ze weten het en toch iedere keer weer die radeloosheid.

Grote broer Big Trouble stond er onthutst bij te blaffen. Misschien herinnerde hij het zich, Vader Kraak en hij hadden ook wel van die tanden-onderonsjes.

Snel een kort stukje gefilmd als lesmateriaal voor de vrijwilligers, mochten zij er onverhoopt mee te maken krijgen, ze zouden zich geen raad weten.

Want wat te doen?

Ga recht achter een van de twee varkens staan. In dit geval Keessie. Zet je schrap, Keessie bij de kont pakken, en hem met volle kracht naar voren duwen (helaas niet op film).

Ook deze keer schoten de broers onmiddellijk los. En klaar was Kees.

Toch altijd weer een gebeurtenis, ook voor ons. Dikke Peter & Keessie moesten er echt even van bijkomen. Big Trouble had het hoogste woord. Ook dat leverde weer bijzondere varkensgesprekken op.

Fijne zaterdag allemaal!

BOFKONT TV – Dikke Peter & Keessie
https://Bofkont.TV/20200704-Dikke-Peter-en-Keessie.mov

#varkens #gesprekken #slagtanden