PR VOOR HET VARKEN + liedje + filmpje

KOERTJE: 'Ooit ben ik net zo groot als OOM BERT!' - 30 oktober 2019 ;-)

Wat stond mij eigenlijk voor ogen toen ik 25 jaar geleden door de kamertjes en stallen liep van die verstilde boerderij in de Bovenkerkerpolder?

Veel. Teveel om in één mensenleven te realiseren.

Maar als ik nu terug kijk op al die jaren is de rode draad nog steeds: het varken op de kaart zetten. Niet vergeten: toen ik begon hadden varkens een slechte reputatie. Of reputatie, zelfs dat niet, varkens hadden helemaal niks.

Vieze stinkbeesten zo stom als hun eigen achterwerk, dat was zo’n beetje de publieke opinie. Niet de moeite waard om je daar druk over te maken.

Nou, ik heb me wél druk gemaakt. En ik niet alleen. Straks de veren voor alle medewerkers van Familie Bofkont, maar nu eerst de jobstijding van gisteren. Uitgerekend op de jubileumdag van Het Beloofde Varkensland wordt bekend gemaakt dat ons mogelijk een nieuwe pandemie boven het hoofd hangt. De veroorzakers: varkens.

Of dat nu bewaarheid gaat worden of niet: daarmee zijn de varkens weer terug op af, en dat niet alleen. Welke consequenties gaat dat krijgen voor onze toekomstige workshops? Zijn die daarmee voorgoed verleden tijd? Time will tell. Maar niet teveel over piekeren nu, voorlopig moeten we toch nog wachten op een coronavaccin…

Positief denken, daar vaar ik mijn hele leven al op. Wel zullen we harder dan ooit moeten werken aan de Varkens PR.

En wie kan ons daar beter bij helpen dan Koertje?

Koertje is een echte hartendief gebleken, momenteel de lieveling van Het Beloofde Varkensland. Als geen ander kan Koertje de varkens onder de aandacht houden. To know him is to love him.
LIEDJE
https://youtu.be/tIUf6dOGc1c

DANK
Dank voor de ontelbare felicitaties en adhesie betuigingen!

’25 jaar…een schitterende mijlpaal…gefeliciteerd!’
Margriet R.

‘Proficiat lieve Dafne & Co, heb veel respect voor jullie hoe jullie dit al 25 jaar doen. Geniet van al je berichten en filmpjes. Ik kijk ernaar uit weer een keer op de boerderij te komen voor een workshop of Zen middag.’
Anita V.

‘Van harte gefeliciteerd met 25 jaar Het Beloofde Varkens- en Koeienland, inmiddels een instituut dat velen van ons zeer na aan het hart ligt.’
Christine G.

‘Gefeliciteerd! Ik neem 1000 petjes af. Tegen de bierkaai en de klippen op. Voor meer bewustzijn en dierenwelzijn. Zonder oordeel en met een doorzettingsvermogen van heb ik jou daar. 1000 petjes voor Dafne en al haar helpers.’
Marjes S.

‘Jammer dat jullie nog steeds zo nodig zijn, als opvang, onderwijs en voorbeeld voor velen. Van harte gefeliciteerd!’
Wendy B.

VEREN
En dan nu de veren voor al die helpers!

DENNIS, Saskia, Lidy, Ariane, Maarten, Annemiek, Patrick, Wendy, Hanny, Emile, Annet, Ingeborg, Gerrie, Andolein, Karin, Lydia, Daan, David, Jaro, Cees, Orson, Tinus, Arthur, Yvon, Maya, Erin en vele vele anderen.

Aan de slag voor de varkens!

FILMPJE
(de voorstelling uit 2014 die ik zelf had willen maken, maar zoals gezegd: teveel plannen om in één mensenleven te realiseren ;-)).
https://youtu.be/BqKfj0lNYTc

#varkens #publicrelations #jubileum