EDWIN’S DAG (2) + nieuw filmpje!

EDWIN & KLEINE THEUN na een heerlijke dag op Het Beloofde Varkensland

‘Destijds tranen met tuiten gehuild bij 1 vandaag, toen La Mama & Edwin werden opgehaald bij boer Edwin. Zo mooi dat ze samen over de rode loper hun nieuwe leven binnenliepen. Prachttijd gehad samen. Gelukkig dat Edwin nu genoeg vriendjes heeft.’
Jacqueline K.

Leuk Jacqueline dat jij die tv uitzending toen ook gezien hebt!


Dit staat er op de site van EenVandaag:

‘De voorzitter van de varkensvakgroep LTO Noord Edwin Snoek kan het voor het eerst in de geschiedenis niet over zijn hart verkrijgen een varken na vijf jaar trouwe dienst biggenwerpen (170) naar het slachthuis te laten afvoeren.

Hij heeft het dier (te) lang gehouden en is zich eraan gaan hechten, daarom heeft hij besloten het dier niet zoals gewoonlijk naar de slacht, maar naar varkensrusthuis ‘Het Beloofde Varkensland’ van Dafne Westerhof te brengen. Het varken van Snoek heeft vijf jaar in een kooi geleefd en zal straks de kerst op ‘Het Beloofde Varkensland’ in vrijheid beleven in plaats van op de slachtbank.’


Bovenstaand programma (december 2009) is niet meer beschikbaar op Uitzending Gemist. Ik zal naar het Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum moeten. Moest ik toch al. Ze zijn gesloten tot 1 september, maar die hou je tegoed Jacqueline!

EDWIN
Edwin had gisteren een mooie dag. Lekker luieren in de zon. Kijken hoe Koertje de modder niet in durfde :-). ‘s Avonds tevreden de dag afsluiten. Met wie? Met zijn grote vriend Kleine Theun natuurlijk.

PS
Dé reportage over La Mama-en-Edwin-over-de-rode-loper houden jullie dus nog even tegoed.

Wat ik wél gevonden heb: nog ongezien materiaal van La Mama & Edwin in de modder. De koningin moeder ligt pontificaal in de poel als stralend middelpunt.

Daar komt de stokoude Gieltje aangestrompeld. Hij wil er ook bij.

Dat wordt Edwin teveel. Iederéén wil naast zijn moeder liggen. Hij verdwijnt naar de hooikap om zich te schuren aan een boomstammetje (op 2.12 minuut), links achter, zie de zwarte cirkel op zijn bil, hét handelsmerk van Edwin).

Ondertussen houdt Aaltje het voor gezien.

La Mama heeft nu het rijk alleen met Gieltje. Maar wie komt daar aan? De jaloerse ex van La Mama: Wildeman!

En dat voortdurende gepiep op de achtergrond?

Dat is Casanova.

Voor de goede kijker: op enig moment heel even in beeld, links achter Gieltje. (op 2.26 minuut). Dat roze neusje in dat zwarte smoeltje: Ik! Wil! Ook!

FILMPJE
https://Bofkont.TV/20170516-Modderbad-La-Mama-Edwin-Wildeman.mov

#varkens #modderbad